31.10.2019 | Samfund
Erhvervsministeren vil styrke virksomhedernes CSR-rapportering
CSR-rapporteringer skal gøres mere målbare, så man kan drage konklusioner på tværs af virksomheder. Derfor er Erhvervsstyrelsen nu blevet sat i spidsen for et arbejde, der skal afdække, hvordan CSR-rapportering i højere grad kan skabe værdi for virksomhederne selv.
Allerede i 2008 blev der i Danmark indført regler om virksomheders rapportering om samfundsansvar, men hidtil har rapporteringsformen været individuel. Det gør det dog svært at drage konklusioner om CSR-arbejdet i bestemte brancher eller at se på udviklingen over tid.
Læs også: CSR-rapporter skal bruges til at fremhæve firmaers fortælling og værdiskabelse
Derfor igangsætter erhvervsministeren nu et undersøgende arbejde, som skal afdække, hvordan CSR-rapportering i højere grad kan skabe værdi for virksomhederne selv, såvel som for investorer, samarbejdspartnere og myndigheder.
”Formålet med rapporteringen er, at det skal være værdiskabende for dem, der bruger årsrapporterne”, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) og fortsætter:
”Efter min mening har vi derfor brug for mere transparente og sammenlignelige løsninger, når det gælder CSR-rapportering. Det gør det både lettere for virksomhederne at arbejde mere fokuseret med samfundsansvar, og det gør det lettere for investorer at finde de bæredygtige virksomheder”.
Relevante interessenter skal inddrages
Det bliver Erhvervsstyrelsen, der kommer til at stå i spidsen for arbejdet, og i processen er det planen, at de skal inddrage relevante interessenter på området, herunder relevante eksperter, organisationer, virksomheder og investorer.
”Det her er et område, hvor jeg ønsker, at danske virksomheder skal være i front. Derfor er det vigtigt, at vi finder frem til en rapporteringsform, som giver mest mulig værdi for alle parter. I den forbindelse er det afgørende at få input fra virksomhederne og de øvrige interessenter på området”, siger Simon Kollerup.
Erhvervsministerens igangsættelse af det undersøgende arbejde sker i forbindelse med CSR-konferencen, der bliver afholdt på Børsen i dag. Konferencen sætter fokus på FN’s verdensmål og ansvarlighed i direktions- og bestyrelseslokalet.
Læs også: Lidl Danmark udgiver sin første CSR-rapport
Erhvervsstyrelsens arbejde forventes afsluttet i efteråret 2020.
- JMA
Klima, miljø og energi

Aktører mangler rammer for investering i biodiversitet
15 erhvervsorganisationer efterspørger regler og definitioner for, hvordan man kan investere hensigtsmæssigt i projekter med fyldestgørende krav for biodiversitet.
Klima, miljø og energi

Plastic Change og 175 lande står foran opgør med plastikforurening
Der venter svære forhandlinger i FN de kommende dage, men danske Plastic Change – der selv deltager – forventer, at mødet ender ud i det første udkast til en ambitiøs global aftale mod plastikforurening.
Klima, miljø og energi

Rapport: Massiv eksport af brint kræver politiske handling nu
Grøn brint kan blive Danmarks næste vindeventyr – CIP Fondens nye rapport viser hvordan.
Strategi & ledelse

Sponsorat fører til nyt fokus i Rockwool
Som regel gør sponsorater en forskel for modtageren og føles godt for afsenderen. Men nogle gange skaber de også forandring hos den der giver.
Klima, miljø og energi

IEA: Investering i solenergi overstiger nu olie
Ifølge det Internationale Energiagentur (IEA) forventer man for første gang nogensinde, at de globale investeringer i solenergi vil overgå olie.
Klima, miljø og energi

NorthSide-publikum skal teste fremtidens digitale retursystem
I år tester NorthSide en digital løsning, der kan være med til at reducere fremtidens affaldsmængder og CO2-udledning. De titusindvis af kaffekopper, der er i brug på festivalen, bliver ikke kun vasket og genbrugt, men også sporet digitalt, så miljø- og CO2-gevinster kan optimeres og dokumenteres.