31.10.2019  |  Samfund

Erhvervsministeren vil styrke virksomhedernes CSR-rapportering

CSR-rapporteringer skal gøres mere målbare, så man kan drage konklusioner på tværs af virksomheder. Derfor er Erhvervsstyrelsen nu blevet sat i spidsen for et arbejde, der skal afdække, hvordan CSR-rapportering i højere grad kan skabe værdi for virksomhederne selv.

Allerede i 2008 blev der i Danmark indført regler om virksomheders rapportering om samfundsansvar, men hidtil har rapporteringsformen været individuel. Det gør det dog svært at drage konklusioner om CSR-arbejdet i bestemte brancher eller at se på udviklingen over tid.

Læs også: CSR-rapporter skal bruges til at fremhæve firmaers fortælling og værdiskabelse

Derfor igangsætter erhvervsministeren nu et undersøgende arbejde, som skal afdække, hvordan CSR-rapportering i højere grad kan skabe værdi for virksomhederne selv, såvel som for investorer, samarbejdspartnere og myndigheder.

”Formålet med rapporteringen er, at det skal være værdiskabende for dem, der bruger årsrapporterne”, siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) og fortsætter:

”Efter min mening har vi derfor brug for mere transparente og sammenlignelige løsninger, når det gælder CSR-rapportering. Det gør det både lettere for virksomhederne at arbejde mere fokuseret med samfundsansvar, og det gør det lettere for investorer at finde de bæredygtige virksomheder”. 

Relevante interessenter skal inddrages
Det bliver Erhvervsstyrelsen, der kommer til at stå i spidsen for arbejdet, og i processen er det planen, at de skal inddrage relevante interessenter på området, herunder relevante eksperter, organisationer, virksomheder og investorer.

”Det her er et område, hvor jeg ønsker, at danske virksomheder skal være i front. Derfor er det vigtigt, at vi finder frem til en rapporteringsform, som giver mest mulig værdi for alle parter. I den forbindelse er det afgørende at få input fra virksomhederne og de øvrige interessenter på området”, siger Simon Kollerup.

Erhvervsministerens igangsættelse af det undersøgende arbejde sker i forbindelse med CSR-konferencen, der bliver afholdt på Børsen i dag. Konferencen sætter fokus på FN’s verdensmål og ansvarlighed i direktions- og bestyrelseslokalet.

Læs også: Lidl Danmark udgiver sin første CSR-rapport

Erhvervsstyrelsens arbejde forventes afsluttet i efteråret 2020.

- JMA

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere