23.09.2015  |  Supply chain

Et lille skridt for IKEA, et stort skridt for fisk

Fremover vil 600 millioner kunder udelukkende møde fisk og skaldyr, der er MSC- eller ASC-mærkede i IKEAs 370 restauranter fordelt på 47 lande.

Det er slut med umærkede fisk og skaldyr i Ikea. For fremtiden vil den svenske møbelgigant udelukkende sælge fisk og skaldyr, som er MSC- eller ASC-certificeret. Det skriver fødevarewatch.dk.

"Med 23 forskellige ASC og MSC certificerede fisk og skaldyr på menuen i møbelkædens 370 restauranter i 47 lande bliver Ikea én af de største udbydere af certificerede fisk og skaldyr i verden," skriver Ikea i en pressemeddelelse. På otte markeder bliver det første gang forbrugerne kan købe certificeret fisk og skaldyr overhovedet.

Læs også: Ny rapport fanger indkøbstendenser for seafood

I en del af deres restauranter, bl.a. dem i Danmark, sælger IKEA allerede certificerede fisk, men det nye initiativ gør brugen af udelukkende certificerede fisk og skaldyr til politik i alle kædens restauranter, som betjener mere end 600 millioner kunder om året på verdensplan.

I det omfang butikkerne sælger fiskeprodukter uden for restauranterne er disse produkter også omfattet af den nye politik.

Læs også: IKEA vil hjælpe bæredygtighed i køkkenet på vej

Marine Stewardship Council er naturligvis begejstrede for IKEAs nye politik og roser virksomheden for at de ”… er med til at sikre et fortsat rigt dyreliv på havets bund samt øget fødevaresikkerheden for vores fremtidige generationer," som der står i pressemeddelelsen.

ASC står for Aquaculture Stewardship Council, mens MSC er forkortelsen for Marine Stewardship Council. MSC-labellen gælder for vildlevende fisk, mens ASC dækker fiskeopdræt.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere