22.10.2018  |  Klima, miljø og energi

EU støtter streng CO2-aftale for lastbiler

Europa-Parlamentets miljøudvalg stemmer for lovforslag om hårde CO2-standarder for lastbiler og står nu stærkere i forhandlingerne med Europa-kommissionen.

Størstedelen af medlemmerne i Europa-Parlamentets miljøudvalg har stemt for en aftale om at nedsætte lastbilers kulstof-udslip. I 2025 skal lastbilers CO2-udslip være reduceret med 20 procent og i 2030 skal det være reduceret med 35 procent, sådan lyder lovforslaget.

Europa-kommissionen krævede oprindeligt en reduktion på 15 procent i 2025 og 30 procent i 2030, men dette overgås nu i miljøudvalgets forslag.

Læs også: EU vil overvåge lastbilers CO2-udslip 

Forslaget blev vedtaget med 47 imod 6 stemmer i miljøudvalget.

”Dagens flertal ansvarliggør de store forurenere på vejene for at beskytte klimaet yderligere. Lastbilproducenter burde belønnes for kulstof-neutrale køretøjer”, siger Bas Eickhout, Greens/EFA ordfører for Europa-Parlamentet og fortsætter:

Læs også: Klimaudspil: Godt med transport i fokus, men der skal mere til

”Den Europæiske Union skal bevæge sig væk fra den langsomme bane for at blive pionerer for klimabeskyttelse på de trafikerede veje. Det mellemstatslige panel for klimaforandringer har gjort det soleklart, at vi ikke længere har råd til at spilde mere tid med hensyn til klimabeskyttelse”.

Medlemmer af kommissionen skal stemme om forslaget den 12-15. november.

- SN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere