01.12.2016 | Samfund
EU, Australien og Sydkorea skal dele viden om byudvikling
Europæiske, australske og sydkoreanske byer skal inspirere hinanden til bæredygtig byudvikling gennem nyt vidensdelingsprogram.
EU er initiativtageren bag nyt videndelingsprogram, der skal samle innovative løsninger inden for byudvikling fra byer i både Europa, Australien og Sydkorea, skriver Rambøll.
Læs også: Den socialøkonomiske virksomhed er på vej
Projektet har som formål at højne byboernes livskvalitet ved at arbejde med bæredygtige og integrerende tiltag. De deltagende byer vil i praksis blive en del af en informationsplatform, hvor de så kan dele viden og gode erfaringer inden for forskellige temaer i byudvikling. I alt bliver fire australske og sydkoreanske byer sat sammen med otte europæiske byer fra hver sit EU-medlemsland.
”Imens EU’s ekspertise indenfor byudvikling bliver anerkendt i store dele af verden, er det tydeligt, at de europæiske byer stadig kan lære fra løsninger indenfor byudvikling i Australien og Sydkorea. Det er en virkelig spændende mulighed for at arbejde med byplanlæggere i Melbourne og Seoul”, forklarer afdelingsleder for International Project Management hos Rambøll, Patrick Moloney.
Rambøll skal i projektet pege på konkrete eksempler på bæredygtige løsninger samt hjælpe med at fremme samarbejde mellem offentlige organisationer og private virksomheder.
”At kunne identificere konkrete prioriteter for hver by vil være afgørende for hele projektet. Rambøll vil hjælpe byerne med at analysere deres individuelle situationer og behov samt at definere deres prioriteter i forhold til, hvilke koncepter og løsninger, der kan bidrage til udviklingen af klimavenlige og bæredygtige byer”, siger Patrick Moloney.
Læs også: Soldrevne bænke lader mobiler og e-cykler op
Projektet sættes i værk december 2016 og vil løbe i 18 måneder. Læs mere om samarbejdet her.
-CHM
Strategi & ledelse

Sådan kan virksomheder reagere på IPCC-rapporten
Udsigterne i FN-organets opsamlingsrapport er dystre. Hvad kan virksomheder gøre for at trække udviklingen i en bedre retning? Der er i hvert fald fem muligheder.
Klima, miljø og energi

Rapport: Op mod 44 procent af det træ, der fældes i Danmark, kan ikke spores
I den første rapport over Danmarks samlede forbrug af træ konkluderer forskere fra Københavns Universitet, at vi ikke ved, hvor næsten halvdelen af det træ, der fældes i Danmark, kommer fra. Og det er et problem, lyder det fra forskerne bag rapporten, da viden om vores træforbrug er vejen til mere bæredygtighed på området.
Klima, miljø og energi

Bankkollaps puster til transatlantisk antiklimakamp
I USA når kritikken af selskabers fokus på ESG nye højder, efter at Silicon Valley Bank for nylig lukkede dørene, og den amerikanske præsident var nødsaget til at nedlægge veto mod et anti-ESG-forslag.
Klima, miljø og energi
AP Pension vinker farvel til fossile virksomheder i investeringsporteføljen
73 virksomheder er ikke længere en del af AP Pensions investeringsaktiviteter – blandt andet Shell og Total.
Klima, miljø og energi

Energikoncern stopper med at sælge ”grøn strøm”
Danske Norlys vil ikke længere være en del af Forbrugerombudsmandens mærkningsordning for Grøn Strøm. ”Mærkningen giver ikke mere grøn strøm”, lyder forklaringen.
Kommunikation

EU melder ud om bindende anti-greenwashingkrav
EU's udgave af regler om vildledende markedsføring med grønne påstande lbekræfter den danske tilgang - og skruer op for dokumentationskravene.