01.12.2016  |  Samfund

EU, Australien og Sydkorea skal dele viden om byudvikling

Europæiske, australske og sydkoreanske byer skal inspirere hinanden til bæredygtig byudvikling gennem nyt vidensdelingsprogram.

EU er initiativtageren bag nyt videndelingsprogram, der skal samle innovative løsninger inden for byudvikling fra byer i både Europa, Australien og Sydkorea, skriver Rambøll.

Læs også: Den socialøkonomiske virksomhed er på vej

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Projektet har som formål at højne byboernes livskvalitet ved at arbejde med bæredygtige og integrerende tiltag. De deltagende byer vil i praksis blive en del af en informationsplatform, hvor de så kan dele viden og gode erfaringer inden for forskellige temaer i byudvikling. I alt bliver fire australske og sydkoreanske byer sat sammen med otte europæiske byer fra hver sit EU-medlemsland.

”Imens EU’s ekspertise indenfor byudvikling bliver anerkendt i store dele af verden, er det tydeligt, at de europæiske byer stadig kan lære fra løsninger indenfor byudvikling i Australien og Sydkorea. Det er en virkelig spændende mulighed for at arbejde med byplanlæggere i Melbourne og Seoul”, forklarer afdelingsleder for International Project Management hos Rambøll, Patrick Moloney.

Rambøll skal i projektet pege på konkrete eksempler på bæredygtige løsninger samt hjælpe med at fremme samarbejde mellem offentlige organisationer og private virksomheder.

”At kunne identificere konkrete prioriteter for hver by vil være afgørende for hele projektet. Rambøll vil hjælpe byerne med at analysere deres individuelle situationer og behov samt at definere deres prioriteter i forhold til, hvilke koncepter og løsninger, der kan bidrage til udviklingen af klimavenlige og bæredygtige byer”, siger Patrick Moloney.

Læs også: Soldrevne bænke lader mobiler og e-cykler op

Projektet sættes i værk december 2016 og vil løbe i 18 måneder. Læs mere om samarbejdet her.

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere