16.12.2022  |  Klima, miljø og energi

EU vil sælge CO2-kvoter til finansiering af grøn energi

En ny aftale i EU vil øge salget af CO2-kvoter, så det kan finansiere opsætning at grøn energi. Det sender dog et forkert signal til markedsaktører, mener Concito-ansat.

EU-Parlamentet og Ministerrådet er onsdag blevet enige om, at salget af CO2-kvoter skal sikre, at Unionens coronakrisefond kan anvendes til formal under REPowerEU-planen.

Det skal være med til at accelerere opsætningen af grøn energi, skriver Klimamonitor.

Aftalen skal ifølge skaffe 20 milliarder euro ekstra, hvilket svarer til omkring 149 milliarder kroner.

Den ene halvdel vil komme fra EU’s innovationsfond, mens den anden halvdel, der er ligger på knap 75 milliarder korner, kommer af at øge salget af CO2-kvoter i Unionens emissionshandelssystem, ETS.

Læs også: Nye EU-klimapakker rammer flysektor og beskytter skov

Denne taktik, ærgrer dog Jens Mattias Clausen, der er programchef for EU hos Concito. Han mener ikke, at systemet skal ende som en cash cow og at smide flere kvoter på markedet vil ”have en dæmpende effekt på prisen,” siger han ifølge Klimamonitor.

Det sender ydermere et signal til markedsaktørerne, hvilket kan skabe usikkerhed på markedet, påpeger programchefen.

”Der bliver talt om, at hensigten faktisk har været at sænke prisen på CO2-kvoter. Det bliver gjort med åbne øjne, og det gør det endnu mere problematisk, for prisen er endelig oppe på et niveau, hvor den begynder at gøre en forskel for grøn omstilling,” siger Jens Mattias Clausen til Klimamonitor.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere