06.10.2022  |  Strategi & ledelse

Få din virksomhed godt igennem kriser

Indhold fra partner Hvad er dette?

Uforudsete hændelser som energikrise, cyberangreb, mangel på leverancer mm. kan få afgørende indflydelse på virksomhedens forretning. Derfor bør virksomheder ruste sig til at kunne tilpasse sig forandringer i markedet. Ny standardpakke anviser hvordan.

For at virksomheder kan håndtere både pludselige hændelser samt langsigtede ændringer og fortsat opretholde kernedriften, bør de være forberedte og modstandsdygtige.

En robust og modstandsdygtig virksomhed har fokus på, hvad der præcist er dens kerneforretning, og hvilke risici der kan true kerneforretningen. Det er ledelsen der sammen med nøglemedarbejdere skal identificere potentielle risici og udarbejde en beredskabsplan samt de tiltag, der er nødvendige for at kunne drive kerneforretningen, når en uforudset hændelse sker.

Med den nye standardpakke for robusthed får du hjælp til arbejdet med at styrke din virksomheds modstandsdygtighed, identificere risici og udarbejde en beredskabsplan, der passer til din virksomhed. Standardpakken indeholder seks ledelsesstandarder, der gør det muligt for din virksomhed at komme i gang med systematisk at øge din virksomheds robusthed og etablere et eller flere beredskaber, der effektivt kan aktiveres, hvis krisen opstår.

Guide til at styrke modstandsdygtigheden

Foruden standarderne får du guiden Styrk modstandsdygtigheden i jeres virksomhedder skal hjælpe virksomheder i gang med at blive mere modstandsdygtige, og som gennemgår trin for trin de vigtigste overvejelser og tiltag, som virksomheder kan implementere.

Ledelsesstandarderne er udviklet af eksperter, fagpersoner og organisationer og anses som best practice nationalt og internationalt. De kan anvendes af alle typer virksomheder og brancher og har fokus på at hjælpe virksomheder med at implementere og løbende evaluere gode arbejdsgange, der kan understøtte virksomhedens forretning. Det har fx vist sig, at virksomheder der følger standarden for robusthedsledelse også kaldet forretningskontinuitet, ISO 22301, har klaret sig bedre igennem en uforudset hændelse end andre organisationer, bl.a. pga. opbyggelsen af en beredskabsplan og træning i denne.

Med standardpakken kommer du hele vejen rundt om virksomhedens forretning. Lige fra interne processer til vurdering af din forsyningskæde. Du får retningslinjer og idéer til, hvordan man kan opsætte et beredskabsteam, kommunikationsveje, og hvad man bør gøre i forbindelse med afprøvning af sit beredskab.

Ønsker du yderligere hjælp til at komme i gang med at skabe en modstandsdygtig virksomhed, kan du få mere information på: https://modstandsdygtig.dk/

Mere fra Dansk Standard

Dansk Standard

www.ds.dk/da

  • ds@ds.dk
  • 39 96 61 01
  • Göteborg Plads 1, 2150 Nordhavn

Dansk Standard udvikler og udgiver standarder, udbyder kurser og tilbyder rådgivning. Målet med vores ydelser er at styrke erhvervslivets og samfundets konkurrenceevne og bæredygtighed.Dansk Standard er Danmarks standardiseringsorganisation. Vi giver vores kunder mulighed for at deltage i udviklingen af europæiske og internationale standarder og dermed få indflydelse på fremtidens marked…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere