25.09.2013  |  Strategi & ledelse

Få indflydelse på fremtidens bæredygtige landbrug

FN’s globale udviklingsprogram (UNDP) afholder 30. september et arrangement i FN-byen i København om bæredygtige landbrugsprincipper for virksomheder.

På en arrangement 30. september i FN-byen i København får deltagerne mulighed for at blive en del af en global konsultationsproces, hvis bidrag vil få direkte indflydelse på udviklingen af bæredygtige landbrugsprincipper for virksomheder.  

Læs også: WWF: Ny sojamelding fra landbruget er ynkelig

Bæredygtighedsprincipperne skal adressere en række af de store udfordringer, som verden står overfor; sult, befolkningstilvækst, mangel på landbrugsjord, knappe naturressourcer samt tab af biodiversitet.

”Da vi taler om en forretningsdrevet proces, spiller virksomheder en central rolle. Derudover er regeringer vigtige at have med ombord, da de bæredygtige landbrugsprincipper for virksomheder søger at binde landbrugspolitikker fra det offentlige og det private tættere sammen”, siger private sector officer Stine Junge fra UNDP. 

Som ramme for arrangementet har en arbejdsgruppe nedsat af FN’s Global Compact-sekretariat udarbejdet en hvidbog, som det er er meningen, at deltagerne skal give input og kommentarer til. Hvidbogen indeholder følgende seks temaer:  

1. Environmental Responsibility
2. Economic Viability and Shared Value
3. Respect for Human Rights, Decent Work and Thriving Rural Communities
4. Good Governance and Accountability
5. Improving Access To and Transfer of Knowledge, Skills and Technology
6. Food Security, Health and Nutrition

På arrangementet vil der blive nedsat arbejdsgrupper inden for hvert af disse temaer, og desuden vil deltagerne i disse grupper blive præsenteret for 16 faktorer, som de skal overveje i forhold til de handlinger, de vil anbefale.

Læs også: Stop for ødelæggelse af mere landareal i 2030

Arrangementet, der er organiseret af UNDP for Global Compact Nordic Network og faciliteret af Deloitte, henvender sig til alle, som har en særlig interesse i landbrug. UNDP forventer, at bæredygtighedsprincipperne bliver præsenteret for offentligheden i maj måned næste år.

Læs mere om arrangementet her

- JKK

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere