11.11.2020  |  Klima, miljø og energi

Fælles kamp mod plastik-spild: Forbo støtter Plastic Change

Indhold fra partner Hvad er dette?

Der hersker nulspilds-politik af PVC-råmateriale på samtlige Forbo-fabrikker verden over. Derfor var det også nærliggende, at medarbejdere udpejede netop Plastic Change som den NGO, Forbo skulle støtte op om i 2020.

Plastic Change kæmper for en verden uden plastikforurening, og Forbo er derfor stolte af at kunne bidrage til at reducere mængden af plastik-spild.  

Hvert år støtter Forbo et velgørende formål, som medarbejderne bestemmer, og i år stod valget mellem Børns Vilkår, Plastic Change og WeFood. 

- Vi har gjort det her mange år efterhånden, og alle medarbejdere fortsætter med at være enormt engagerede i afstemningen. Det gør mig stolt, at vi i fælleskab kan udpege en sag som Plastic Change, som også falder i tråd med Forbos profil, siger Christian Iversen, direktør i Forbo Flooring Danmark. 

Plastflasker bliver til tekstilmåtter

Ud over at producere verdens mest bæredygtige gulv i linoleum, er det en dybt forankret del af Forbos DNA at få det bedste ud af det plastik, der allerede er i omløb. Det kommer særligt til udtryk i Forbos nulspilds-politik i forhold til PVC-råmateriale. Alt spild, rester, fejl osv. bliver genbrugt som bagsidematerialer, hvilket betyder, at der er op til 70 procent genbrugt materiale i bagsiden af mange af Forbos produkter.

Et godt eksempel er tekstilmåtterne Coral, hvor luven i de fleste produkter består af 100 procent genanvendt nylon. Dvs. at en stor del af bagsiden af Coral-måtterne består af det, der engang var retur plastflasker. 

- Det, jeg særligt bider mærke i hos den danske organisation Plastic Change, er deres ukuelige engagement og forsøg på at råbe EU-instanser, industrier og politikere op. Det er den slags seriøsitet, der virkelig kan gøre en forskel, fortæller Christian Iversen.

Om Plastic Change

Plastic Change arbejder for at reducere verdens enorme plastikproduktion ved blandt andet at eliminere unødvendig engangsplastik, sætte bedre rammer for, hvordan vi designer produkter til mere genbrug, og hvordan det plastik, vi ikke kan genbruge, skal kunne genanvendes. Plastic Change arbejder både på politisk niveau, sammen med befolkningen, i samarbejde med innovationspartnere, på internationalt niveau, sammen med forskere og med at uddanne fremtidige generationer om problemet.

Forbo har i år støttet Plastic Change med 10.000 kr. 

Mere fra Forbo Flooring A/S

Forbo Flooring A/S

www.forbo-flooring.com

Forbo er en global markedsleder inden for linoleum, vinyl, tekstile gulve og indgangsmåtter. Både vores linoleum til møbler og gulve bliver produceret CO2-neutralt, og vores linoleumsgulve er tilmed også svanemærket. Det skyldes, at linoleum er lavet af bæredygtige råvarer som harpiks, træmel og miljøvenlige farvepigmenter. De naturlige in…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere