29.06.2016 | Klima, miljø og energi
Færger på batteri mellem Helsingør og Helsingborg
De to HH Ferries, der pendler mellem Helsingør og Helsingborg, skal til at sejle udelukkende på elektricitet. Det vil mere end halvere færgernes udledninger, og opladningen bliver fuldautomatisk.
De to HH-fæger, her Tycho Brahe, der pendler mellem Helsingør og Helsingborg, skal snart til at sejle kun på batteri. Foto: HH Ferries
Verdens største emissionsfri elfærger kommer snart til at sejle over Øresund, når HH Ferries to skibe, Tycho Brahe og Aurora, inden længe får installeret hver sit batteri, der vil lade færgerne sejle kun på elektricitet mellem Helsingør og Helsingborg.
Læs også: Renault på vej med 450 elbiler i København
Den nye batteriløsning vil bidrage til at reducere de samlede udledninger fra HH Ferries’ flåde med mere end 50 procent, til gavn for både miljø og passagerer. Batterierne på de to færger vil hver få en kapacitet på 8.320 kWh, svarende til 10.700 bilbatterier.
Det er en del af HH Ferries’ strategi aktivt at beskytte miljøet, og færgeselskabet har siden 2007 overholdt de emissionsregler, som blev implementeret i 2015.
“På den baggrund er vi meget tilfredse med, at vi kan anvende afprøvet teknologi på en innovativ måde og være i stand til at skabe et ny metode til at bibeholde vores position med en meget effektiv rute med stor kapacitet. Ud fra et miljømæssigt synspunkt investerer vi i morgendagens ansvarlige teknologiske løsninger på vej mod en grønnere fremtid”, siger CEO for HH Ferries Group, Henrik Rørbæk.
Det er virksomheden ABB, der skal levere den samlede løsninger, der omfatter både batterier, et kontrolsystem til styring af energilagring og anlæg til jævnstrøm ombord. I begge havne skal ABB etablere de første automatiserede landstrømsanlæg, hvor en industriel robot vil optimere forbindelsestiden og dermed maksimere den effektive opladningstid.
Læs også: Ny klimarapport giver grønne anbefalinger
HH Ferries sejler hvert år mere end 7,4 mio. passagerer og 1,9 mio. biler de ca. 4 km frem og tilbage mellem Helsingør og Helsingborg.
-AK
Strategi & ledelse

Mærsk offentliggør nye klimatal senere i år
For første gang vil Mærsk i år fremlægge en række reduktionsformål for en del af udledningerne fra blandt andet fragtindkøb.
Klima, miljø og energi

Danfoss: Strategisk fejl ikke at fokusere på energieffektivitet
Hvis vi ved præcis, hvordan man reducerer sit energiforbrug, hvorfor gør vi så ikke mere af det? Det undrer man sig over i Danfoss.
Strategi & ledelse

Nu får Danfoss hjælp til cirkulær økonomi af anerkendt netværksfond
Danfoss er i dag blevet annonceret som nyt medlem af Ellen MacArthur Foundations netværk – det skal hjælpe arbejde med cirkulær økonomi.
Klima, miljø og energi

Vi producerer affald som stort set ingen andre – men nu skal der samles op
Danmark og danskere er med helt i top på mange lister, og som regel for det gode. Men ikke altid, for vi er også med helt fremme over dem, som producerer mest affald og har det største ressourcetræk på kloden.
Klima, miljø og energi

Virksomheder bruger kritiserede certifikater til at skære i klimatal
Selvom de er stærkt udskældte på markedet, bruger flere danske virksomheder stadig certifikater for grøn strøm. Ifølge selskaberne findes der nemlig ikke bedre alternativer.
Klima, miljø og energi

Green Power Denmark: Få kommuner giver plads til solceller og vindmøller
Hovedparten af alle nye vindmøller og solceller er blevet stillet op i fem kommuner. Det er et problem, mener Green Power Denmark.