06.10.2017  |  Klima, miljø og energi

Føde- og drikkevaregiganter vil forbedre rapportering om bæredygtighed

Virksomheder som Unilever, Mars og PepsiCo er alle medlemmer af et nyt partnerskab, der sigter mod at udvikle beslutningsværktøjer, som skal forbedre rapportering af bæredygtighed og dataindsamling.

For nylig kunne medlemmerne af The Sustainability Consortium (TSC), herunder Unilever, Mars og PepsiCo, underskrive et samarbejdsmemorandum, der sigter mod at udvikle gratis online værktøjer, der skal forbedre rapportering af bæredygtighed og dataindsamling, skriver edie.net.

Læs også: Timberland vil skabe ny bomuldsforsyningskæde i Haiti

Samarbejdet er indgået med non-profit organisationen Cool Farm Alliance (CFA) for at opbygge kendskabet til organisationens Cool Farm Tool, der giver information om landbrugets påvirkninger på vand, biodiversitet og drivhusgasser. Som led i samarbejdet vil mere end 100 TSC-medlemmer få adgang til nye landbrugsresultater og detailhandlernes bæredygtighedsundersøgelser.

Derudover skal det nye samarbejde styrke forbindelserne mellem landmænd i mere end 60 lande, der forsyner de globale markeder, der er en del af CFA, og de internationale detailhandlere i TSC.

Samtidig vil landmænd og virksomheder gennem partnerskabet samarbejde om at håndterer klimaforandringer i landbrugets forsyningskæder.

”Vi er glade for at kunne offentliggøre partnerskabet med TSC. Cool Farm Tool bliver mere og mere udbredt i forsyningskæder rundt om i verden, og vi arbejder på, at landmændene tager det til sig for på den måde at støtte supplerende bæredygtighedsprogrammer som TSC. Vi ser frem til et langt og frugtbart samarbejde”, siger vicedirektør for CFA, Daniella Malin, til edie.net.

Effektivisering af forsyningskæder
Bakket op af WWF, der hævder, at virksomheder kan åbne op for nye markedsmuligheder ved at anvende troværdige, frivillige bæredygtighedsstandarder, håber TSC, at det nye samarbejde vil føre bæredygtighed iind i forsyningskæderne.

"TSC har arbejdet med CFA i flere år nu, og vi er glade for at formalisere vores nye samarbejdsaftale. Ved at samarbejde kan vi strømline rapporteringsoplevelsen for landmænd og fødevareproducenter, hvilket gør det nemmere at formidle bæredygtighedsdata", siger Christly Slay, der er forskningsdirektør hos TSC, ifølge edie.

Læs også: "Forretningsmodellen skal vendes om, hvis vi vil bekæmpe madspild seriøst"

TSC har mere end 100 medlemmer, og der er over 2.000 mennesker, der bruger TSC-værktøjer globalt for at facilitere bæredygtighed. TSC møder desuden mere end 200 globale organisationer - herunder WWF og CDP - ved 75 netværksmuligheder.

- EL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere