30.07.2021  |  Menneskerettigheder

Fairtrade-kampagne oplyser forbrugeren om gevinsterne ved at vælge certificeret chokolade

Fairtrade-kampagnen "Bitter Sweet" viser hvordan forbrugeren kan bidrage til at tackle udfordringer som børnearbejde ved at købe certificeret chokolade

I anledning af Verdens Chokoladedag 7. juli lancerede Fairtrade en kampagne, der havde til formål at hjælpe forbrugeren med at forstå de negative konsekvenser forbundet med chokoladeindustrien. Samtidig lægger kampagnen fokus på de fordele, der er ved at købe Fairtrade-certificeret chokolade. 

Det skriver Sustainable Brands.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Udover blandt andet afskovning er børnearbejde én af de helt store udfordringer industrien står overfor. En ny FN-rapport anslår, at 160 millioner børn globalt er fanget i børnearbejde. Heraf arbejder to millioner børn i kakaoindustrien, og COVID-19-pandemien har kun forværret situationen.

Læs også: Coronapandemien har medført mere børnearbejde

Børnearbejde i kakaoindustrien er dybt forbundet med fattigdom. Landmændene er, uden en anstændig indkomst fra deres afgrøder, afhængige af billig arbejdskraft, for at få deres forretning til at køre rundt. 

Landmænd og deres ansatte i markerne betaler prisen for at holde forbrugsvarer nede i pris. Og jo mindre producenterne tjener, jo flere børn er i farezonen.

Organisationer og virksomheder må derfor starte i begyndelsen af værdikæden, hvis de vil gøre en reel forskel i kampen mod børnearbejde. Ved at tackle det dybere fattigdomsproblem, ved at betale bedre priser til landmænd og bonusser geninvesteret i landbrugs- og lokalsamfundsudvikling, vil kakaofarmerne ikke længere være afhængige af børnearbejde.

Som Fairtrade-kampagnen "Bitter Sweet" viser, er en forsyningskæde, der prioriterer de mennesker, der er kernen i et produkt, en direkte investering i at tackle udfordringer som børnearbejde.

For forbrugsvarevirksomheder kan det starte med at have en etisk kilde til kakao - som f.eks. Fairtrade. Eksempelvis Tony's Chocolonely har slået deres navn fast med deres mission om at gøre chokoladeindustrien slavefri. For nylig meddelte Nature's Path, at de kun vil købe Fairtrade-certificeret kakao til alle sine produkter.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere