23.11.2021  |  Kommunikation

Farvel til Black Friday og goddag til Green Weekend hos Silvan

For anden gang afholder Silvan Green Weekend den 26.-28. november og donerer fem procent af weekendens omsætning til Plant et Træ.

Silvan vil lige som sidste år erstatte Black Friday med Green Weekend, hvor fem procent af weekendens omsætning går ubeskåret til non-profit-organisationen Plant et Træ, hvis mål er at plante træer til gavn for miljøet.

Dette års donation vil støtte plantningen af nye skove i Danmark, som vil bidrage til et bedre miljø for os alle. Sidste år lød donationen på mere end 700.000 kroner. Siden 1988 har Plant et Træ sørger for mere end 1,5 millioner nye træer i Danmark.

"Vi indgik partnerskabet med Plant et Træ i 2020, fordi vi er overbeviste om, at det vil have en positiv effekt på miljøet og i lokalsamfundene. Efter den store succes sidste år, hvor Plant et Træ kunne donere frugttræsplantager til 58 børnehaver, er vi mere end glade for at kunne informere om, at vi vil gøre dette igen," siger Rasmus Kjærgaard, CSO i Silvan.

Læs også: IKEA booster cirkulær og klimapositiv rejse

Samarbejdet med Plant et Træ er et af flere initiativer fra Silvan for at agere mere miljøvenligt, skriver Silvan i en pressemeddelelse. Yderligere tiltag inkluderer blandt andet ændringen til udelukkende at anvende LED-lys i alle butikker, introduktionen af plastikfri indkøbsposer, implementeringen af en grønnere produktportefølje (”Skabt med omtanke”) samt en trin-for-trin reduktion af plastforbruget i emballering for eksempel inden for E-handel. I oktober i år meddelte Silvan, at man har udfaset trykte tilbudsaviser, hvilket sparer cirka 134.000 kilometer papir om året.

"Vi hos Silvan er bevidste om vores ansvar for at blive mere bæredygtige, og vi bestræber os på at indfri FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling. Vi gennemgår løbende vores sortiment samt driften for at kunne identificere yderligere potentialer for forbedring," siger Jan Becker, CEO i Silvan. 

- EHS


 

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere