12.11.2021  |  Klima, miljø og energi

IKEA booster cirkulær og klimapositiv rejse

IKEA ser cirkulært forbrug som en forudsætning for, at kunne drive forretning i fremtiden. Det skal blandt andet være nemmere og mere attraktivt for kunder at sælge deres brugte IKEA-møbler.

Som led i den grønne omstilling lancerer IKEA nu en række nye initiativer med cirkulær økonomi som omdrejningspunkt.

"I IKEA har vi forpligtet os til at omstille vores forretning og finde løsninger på den klimakrise, vi befinder os i. Jeg mener, at vores arbejde med grøn omstilling - ved bl.a. at fremme et cirkulært forbrug - er en forudsætning for, at vi kan drive forretning i fremtiden. Når vi i løbet af november lancerer og tester en række nye initiativer, er det med fokus på at inspirere vores kunder og udbrede cirkularitet til de mange mennesker. Det er samtidig en del af vores egen rejse mod at blive en cirkulær, klimapositiv forretning ved udgangen af 2030," siger adm. direktør i IKEA Danmark Johan Laurell.

De nye initiativer, med overskriften ’Spar mere end penge’, bliver søsat denne november og har til formål at gøre det både lettere og mere attraktivt for kunderne at sælge og købe brugte IKEA  møbler og interiør.

IKEA servicen Gensalg, der giver kunder mulighed for at tilbagesælge brugte IKEA produkter og i stedet modtage et tilgodebevis til nye produkter, får en ny dimension. ’IKEA Gensalg nær dig’ introduceres landet over, så kunder tæt på deres bopæl kan indlevere brugte møbler via de afhentningssteder, hvor de i dag får leveret deres varer. Til en start vil der være tale om en test, som skal undersøge potentiale for den nye service. I perioden vil IKEA belønne kunder for at genbruge og tænke cirkulært ved at give dobbelt op på deres værdibevis for de brugte ting.

Læs også: Modevirksomheder skal selv tjene pengene på gensalg af tøj

I uge 45, 46 og 47 åbnes desuden et gensalgsmarked, hvor de brugte genstande kan købes.

Foruden 'IKEA Gensalg nær dig' lanceres et inspirationsunivers under navnet CIRKULÄR, der skal hjælpe kunderne til at reparere eller upcycle deres brugte IKEA møbler i stedet for at købe nyt.

Ifølge Monica Keaney er det også tankegangen om ’mange bække små’, der har været med til at skabe det nye genbrugs- og inspirationsunivers CIRKULÄR. Her kan kunder få hjælp til, hvordan de kan give gamle IKEA møbler nyt liv ved at reparere eller opfriske dem – og måske finde lige det, de mangler til deres projekt i reservedelsbiblioteket. Over tid er det ambitionen, at CIRKULÄR kan være med til at stimulere samtaler om mulighederne i genbrug og upcycling og bidrage til, at forbrugsmønstre gentænkes gennem workshops, konkurrencer, seminarer og andre inspirerende aktiviteter.

“Med CIRKULÄR vil vi gerne vise, at kvalitetsmøbler kan have et langt liv og kan være mindst lige så attraktive, værdifulde og let tilgængelige som et nyt køb”, siger Monica Keaney, der er bæredygtighedschef i IKEA Danmark.

CIRKULÄR kan opleves i IKEA fra uge 47.

IKEA har valgt netop november måned til at lancere de nye initiativer, fordi måneden både har verdens øjne rettet mod klimatopmødet COP26, og det er måneden, hvor årets største forbrugsfest, Black Friday, afholdes den 26. november. Igen i år har IKEA valgt en alternativ tilgang til tilbudsdagen ved i stedet for tilbud på nyt afholder vintage sale i alle varehuse.  

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere