16.11.2022  |  Klima, miljø og energi

Fastfoodkæde planter over 20.000 træer i Skanderborg

I 2020 udfasede Sunset Boulevard al legetøj fra børnemenuen for i stedet at plante træer i de danske folkeskove. Nu går turen til Skanderborg, hvor kæden vil plante 24.800 træer.

I oktober 2020 tog Sunset Boulevard en beslutning om, at de mindste ikke længere ville blive et legetøj rigere, når familien skulle spiste hos fastfoodkæden.

Legetøjet skulle nemlig erstattes med plantning af træer i landets Folkeskove i samarbejde med Growing Trees Network.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Miljøorganisation: Folkeskove skal fortsat være en vigtig klimaløsning

I dag godt to år senere har de to parter stået bag plantningen af flere end 215.000 træer i Danmark svarende til et træ hvert 4. minut. 

Og nu skal 24.800 plantes ved Svejstrup beliggende mellem Ry og Skanderborg, skriver Skanderborg Lokalavisen.

”Vi ønsker at sikre gode lokale folkeskove i fremtiden og en naturlig legeplads til de kommende generationer. Lokationen er velegnet til det formål, og vi glæder os til snart at kunne sætte træerne i jorden”, siger Jens Broch, der er administrerende direktør hos Sunset Boulevard, til Skanderborg Lokalavisen.

Læs også: Dine gamle sneakers kan redde en bid af regnskoven

I gennemsnit har kæden erstattet 400.000 stykker legetøj med plantning af flere end 100.000 træer om året – og det giver en god mavefornemmelse, mener direktøren.

”Det er en rar fornemmelse – ikke bare for os men også for vores gæster – at erstatte en masse legetøj med begrænset levetid med et bidrag til sikringen af naturen, biodiversiteten og de rekreative områder i Danmark i fremtiden”, siger Jens Broch i en pressemeddelelse.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere