12.08.2022  |  Kommunikation

Dine gamle sneakers kan redde en bid af regnskoven

Et nyt initiativ fra The Athlete’s Foot giver kunderne rabat på nye sko samtidigt med, at kampen mod rydningen af regnskoven i Ecuador får en hjælpende hånd

Skoforhandleren The Athletes’s Foot (TAF) giver alle kunder et gavekort på 100 kroner for hvert par gamle sneakers, der indleveres. Dog kun fra et brand, de forhandler. Gavekortet kan bruges til køb af et par nye i en af kædens butikker. Og for hvert par sko, der indleveres, donerer TAF penge til Growing Trees Network til plantning af et hurtigt voksende balsatræ i den ecuadorianske regnskov.

De indleverede sko indgår i et nyt område i TAF's butik på Kongens Nytorv, hvor man enten kan aflevere sine sko som efter lidt renovation bliver sat til salg i et gensalgsområde. Man kan også vælge blot at aflevere sine sko til rensning, hvilket ses som en måde at forlænge levetiden for et par sko. 

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

"Vi er som butik super glade for, at vores kunder nu kan bytte deres brugte sneakers til en voucher, så skoene både kan få nyt liv, nye ejere og være med til at sætte en stopper for skovødelæggelserne i Amazonas. Vi ved alle at Amazonas regnskov er hårdt presset, og vi føler som butikskæde en stor glæde ved at være med til at vende den negative udvikling, skabe et mere bæredygtigt forbrug og hjælpe de oprindelige folk, klimaet og regnskoven i Ecuador," udtaler Daniel Claré, kædechef i TAF i en pressemeddelelse. 

Til glæde for klima og Shuarindianere i Ecuador
Initiativet er kommet til verden takket være et nyt samarbejde mellem TAF, den danske skovrejsningsorganisation Growing Trees Network Foundation (GTNF) og de lokale Shuarindianere i Ecuador. Aktuelt har organisationen plantet 18.000 balsatræer i Ecuadoriansk Amazonas, et tal man hos GTNF håber at kunne udvide takket være samarbejdet med skoforhandleren TAF.

Læs også: Glasgow planter 18 millioner træer

"I GTNF arbejder vi 24-7 med at skabe nye innovative samarbejder mellem private firmaer, sponsorer og andre interessenter, der kan afbøde klimaforandringerne. Vi ønsker sammen med dem at skabe udvikling hos lokalbefolkningerne rundt i verden og bevare vores fælles natur. Samarbejder som det aktuelle giver en mere bæredygtig udvikling, hvor private forbrugere og virksomheder kan skabe en direkte forandring ved blot at vælge rigtigt," siger Lars Heiselberg Vang Jensen, formand for GTNF.

At det netop er balsatræer, som GTNF tænker at plante takket være donationerne hos TAF er ingen tilfældighed. For – meget apropos kondisko- er balsatræet verdensmester i sprint. Det vokser to centimeter om dagen og én hektar (1 fodboldbane) med 1.111 balsatræer binder årligt mellem 30-40 tons CO2 fra atmosfæren. Træerne fra initiativet bliver plantet ved tre forskellige landbyer i den ecuadorianske regnskov, hvor det er de lokale Shuar indianere, der ejer jorden, planter og passer træerne. Træerne er med til at bevare de enorme regnskovsområder som Shuarindianerne ejer ved blandt andet at skabe job og penge til uddannelse. 

Læs mere om projektet i Ecuador og GTNF her, og om TAF-projektet her. 

- EHS

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere