15.07.2021  |  Klima, miljø og energi

Glasgow planter 18 millioner træer

Over de næste ti år skal der plantes 18 millioner træer i Skotlands største ny Glasgow.

Projektet ’The Clyde Climate Forest’ står bag den ambitiøse plan om at plante 18 millioner træer i Glasgow-området, svarende til ti træer per indbygger. Det skal ske frem mod 2032, hvor Skotlands mål er, at 21 procent af landet skal være dækket af skov. I 2019 var tallet 18,8 procent.

Læs også: Det skal du vide om biodiversitet

Træplantningen, der særligt vil finde sted i byens gader, har flere formål. De mange nye træer vil skabe 25.000 nye arbejdspladser og generere omkring en milliard pund til landets økonomi om året. Samtidig vil træerne køle byen ned på varme dage, mindske mængden af nedbør til kloaksystemet og ikke mindst opsuge CO2.

Læs også: Biodiversitet i tekstilbranchen – ”Vi behøver ikke misbruge naturen, for at tjene penge”

Glasgow har allerede 112 kvadratkilometer skov, men på grund af byudvikling igennem tiderne er skovområderne blevet spredt. Projektet ’The Clyde Climate Forest’ vil forsøge at forbinde områderne igen, hvilket vil være til gavn for dyreliv og biodiversitet.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere