Miljøorganisation: Folkeskove skal fortsat være en vigtig klimaløsning
Ifølge Growing Trees Network vil der i 2022 plantes for få Folkeskove i landets kommuner. Det er til trods for interesse fra både borgere og virksomheder.
Kommunernes mål om CO2-reduktion vil med skovrejsning kunne øges markant – én hektar jord med nyplantet skov vil f.eks. årligt kunne optage 10-12 tons CO2 pr hektar. Det vil mange privatpersoner og virksomheder gerne være med til at bidrage, men som det ser ud nu så er der ikke nok nye skovrejsninger planlagt i de danske kommuner i 2022. Det mener miljøorganisationen Growing Trees Network.
”Vi har siden 2013 hjulpet danske kommuner med at rejse nye Folkeskove på kommunal jord, ofte opkøbt i samarbejde med lokale vandværker. Det er blevet til flere end 100 nye skove. Danskernes interesse for at bidrage til nye skove er rekordhøj, men lige nu må vi bare konstatere, at der i 2022 er alt for få nye skovrejsningsprojekter i de danske kommuner”, siger CEO Kim Nielsen hos Growing Trees Network.
Læs også: Glasgow planter 18 millioner træer
De nye offentlige skove vil, når de plantes og drives økologisk uden brug af sprøjtegifte over vigtige grundvandsmagasiner, samtidigt være med til at beskytte drikkevandet mod giftstoffer. Skovene kan skabe nye levesteder til dyr og planter, samtidig med nye rekreative områder til gavn for folkesundheden. Derfor mener Lars Heiselberg Vang Jensen, formand for Growing Trees Network, at skovene er essentielle.
”Klimaudfordringerne viser tydeligt, at hvert et træ tæller til at nedbringe mængden af CO2 i atmosfæren. Jorden til skovrejsning er i et landbrugsland som Danmark rigtigt dyr, så vi håber inderligt at kommunerne og staten vil være med til at plante og passe nye skove”, siger han.
- HCL