16.11.2021  |  Kommunikation

Miljøorganisation: Folkeskove skal fortsat være en vigtig klimaløsning

Ifølge Growing Trees Network vil der i 2022 plantes for få Folkeskove i landets kommuner. Det er til trods for interesse fra både borgere og virksomheder.

Kommunernes mål om CO2-reduktion vil med skovrejsning kunne øges markant – én hektar jord med nyplantet skov vil f.eks. årligt kunne optage 10-12 tons CO2 pr hektar. Det vil mange privatpersoner og virksomheder gerne være med til at bidrage, men som det ser ud nu så er der ikke nok nye skovrejsninger planlagt i de danske kommuner i 2022. Det mener miljøorganisationen Growing Trees Network.

”Vi har siden 2013 hjulpet danske kommuner med at rejse nye Folkeskove på kommunal jord, ofte opkøbt i samarbejde med lokale vandværker. Det er blevet til flere end 100 nye skove. Danskernes interesse for at bidrage til nye skove er rekordhøj, men lige nu må vi bare konstatere, at der i 2022 er alt for få nye skovrejsningsprojekter i de danske kommuner”, siger CEO Kim Nielsen hos Growing Trees Network.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Glasgow planter 18 millioner træer

De nye offentlige skove vil, når de plantes og drives økologisk uden brug af sprøjtegifte over vigtige grundvandsmagasiner, samtidigt være med til at beskytte drikkevandet mod giftstoffer. Skovene kan skabe nye levesteder til dyr og planter, samtidig med nye rekreative områder til gavn for folkesundheden. Derfor mener Lars Heiselberg Vang Jensen, formand for Growing Trees Network, at skovene er essentielle.

”Klimaudfordringerne viser tydeligt, at hvert et træ tæller til at nedbringe mængden af CO2 i atmosfæren. Jorden til skovrejsning er i et landbrugsland som Danmark rigtigt dyr, så vi håber inderligt at kommunerne og staten vil være med til at plante og passe nye skove”, siger han.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere