17.10.2019  |  Klima, miljø og energi

Regeringen vil give Innovationsfonden central rolle i grøn omstilling

Innovationsfonden står næste år toæ at modtage to mia. kr. til grøn teknologi og forskning. Direktør Tore Duvold fortæller, at fonden i mange år har haft fokus på det grønne og kalder det enormt spændende, hvis de får penge til at fortsætte og udvide det arbejde.

I regeringens finanslovsudspil lægges der op til, at Innovationsfonden i 2020 modtager to mia. kr., som primært er øremærket grøn teknologi og forskning. Dermed får Innovationsfonden en helt central rolle i kampen om at nå en CO2-reduktion på 70 procent i 2030.

Læs også: Innovationsfondens nye klimapanel skal bringe forskere og virksomheder sammen

Det skriver Finans.dk.

”Det tegner sig til, at vi fortsat får en meget vigtig rolle i forhold til investeringer i klima, og det er vi klar til”, siger direktør i Innovationsfonden, Tore Duvold, til Finans.dk og fortsætter:

”Det er enormt spændende at sidde med det ansvar, men der er også en stor risiko involveret. Vi skal være ydmyge over for vores rolle i samfundet”.

Det, der adskiller Innovationsfonden fra rigtig mange andre offentlige virksomheder og fonde, er, at de har fagmedarbejdere ansat. Normalt er det noget, man køber sig til efter behov, fortæller Tore Duvold.

Ifølge ham er det helt nødvendigt, men også en kæmpe styrke at have medarbejdere, der kender et område ned til mindste detalje, når de skal vurdere et projekts potentiale.

”Noget af det vigtigste er egentlig, om projektet har de rette kompetencer til, at det kan realiseres. Så kan vi godt understøtte radikale projekter, som kan opfattes som vilde”, fortæller Tore Duvold til Finans.dk og fortsætter:

”Det går galt en gang i mellem. Vi investerer i en tidlig fase, og det er ikke alle, der kommer i mål”.

Han tilføjer dog hurtigt, at det ikke nødvendigvis er negativt, at man ikke kommer i mål.

”Det kan være, at de får skabt noget viden, der kan bruges andre steder. Det gælder om at være fleksibel og nysgerrig”, siger Tore Duvold til Finans.dk.

Har investeret 2,3 mia. kr. i grønne projekter
Innovationsfonden blev startet i 2014 som en fusion mellem de tre fonde Rådet for Teknologi og Innovation, Det Strategiske Forskningsråd og Højteknologifonden, og har siden sin start haft et fokus på det grønne område.

I dag har de 2,3 mia. kr. investeret i grønne projekter ud af i alt 8,5 mia. kr., oplyser fonden. Men ifølge Tore Duvold har det grønne fået ekstra fokus de seneste år.

”Vi kan se det på de ansøgninger, vi får ind, at de har mere fokus på det grønne. På den måde er det er spejl af vores samfund”, fortæller han til Finans.dk.

Det kræver mange forskellige tiltag at nå til en reduktion på 70 pct., fortæller Tore Duvold og kommer med et bud på, hvad det næste helt store indenfor det grønne bliver.

”Den helt store udfordring er lagring af vedvarende energi, og det kan blive det næste helt store”, siger han til Finans.dk og fortsætter:

Læs også: Milliardfonde stiller større krav til investeringer

”Hvis vi finder en løsning til at lagre vedvarende energi, kan Danmark sådan set levere grøn energi til hele Europa”.

- JMA

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere