18.06.2019  |  Samfund

Milliardfonde stiller større krav til investeringer

De største fonde i Danmark udbetaler millionbeløb til sociale og bæredygtige formål, men stiller kun overordnet krav til deres investeringer. Men det begynder at vende nu.

Mange af det største fonde i Danmark giver milliarder ud til gode formål, der fremmer sociale- og bæredygtige mål. Der har dog ikke være de store krav til deres investeringer hidtil, men fondene begynder så småt at stille større krav. Det skriver Finans.

Læs også: Etiske investeringer vinder frem i de danske banker

Revisionsfirmaet PwC giver udtryk for, at der er kommet langt højere fokus på ansvarlighed og ESG-måling i forhold til risiciene fra miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter.

”Vi ser en tendens til, at fonde inddrager dette i deres investeringspolitik”, siger Kim Füchsel, der er partner i PwC, til Finans.

Flytter investeringsfokus
Villum og Velux er blandt de fonde, der netop nu er i gang med at flytte milliarder over i mere bæredygtige investeringer. Hempel Fonden kræver at kapitalforvaltningen opfylder FN’s PRI-krav til investorer og har området til observation.

Og Realdania prøver at imødekomme Verdensmålene i sine investeringer:

”Det er en stejl læringskurve. Vi har i første omgang prøvet at sikre os, at alle vore investeringer er samfundsansvarlige. Fremover venter vi desuden, at en andel af formuen skal afsættes til investeringer rettet mod vores mission”, siger Peter Johansen, Realdanias investeringsdirektør, til Finans.

Læs også: Innovationsfondens nye klimapanel skal bringe forskere og virksomheder sammen

Til at starte med vil fondens investeringer primært være rettet mod at forbedre livskvaliteten men regner med, at der kommer mere og mere klima på dagsordenen.

- SDN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere