13.06.2022  |  Klima, miljø og energi

Fire ud af ti danskere vil rejse mere bæredygtigt

Indhold fra partner Hvad er dette?

Med Climate Award 2022 kårer klimascore.com og Dansk Erhverv Danmarks mest klimavenlige hoteller. Og en ny undersøgelse viser, at bæredygtighed fylder, når danskerne skal planlægge rejser.

Vandforbrug, affaldshåndtering og brug af plastik er nogle af de parametre, som spiller ind, når fire ud af ti danskere planlægger deres rejser. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion. Og danske hoteller og konferencecentre er klar til at tage imod de klimabevidste rejsende. Sammen med Klimascore.com kårer Dansk Erhverv Danmarks mest klimavenlige hoteller i 2022.

”I hele Europa er turisterhvervene ved at komme op i omdrejninger efter corona-nedlukningen. Danmark har blandt andet en styrkeposition inden for bæredygtige forretningsrejser og events. Det forspring skal vi udnytte, og med Climate Award hylder vi Danmarks mest klimavenlige hoteller og konferencecentre i alle dele af landet. Vi ved, at netop klima og CO2-besparelser fylder, når især virksomheder rejser og afholder møder og konferencer, og vi forventer klart, at ferieturister i stigende grad vil orientere sig efter bæredygtige valg. I dag er rigtig mange virksomheder dog foran forbrugerne,” siger Lasse Fridberg Bilstrup, chefkonsulent i Dansk Erhverv.

Klimascore er en faktabaseret opgørelse af hoteller og konferencecentres CO2-udledning opgjort per gæst. Den er udviklet af klimascore.com med input fra førende klimaeksperter fra DTU og Concito. Klimascoren tager udgangspunkt i det opgjorte og dokumenterede klimaaftryk fra stedets data, der baseres på 8 indsatsområder som eks. Energi, mad, affald og vand.

Og det er netop nogle af de ting, som cirka 1/3 af danskerne også har fokus på, når de skal planlægge rejser. Helt præcist vil 32 pct. vælge feriedestinationer, hvor de ved, at deres forbrug som turist bliver håndteret bæredygtigt, når det kommer til eks. vandforbrug, affaldshåndtering og brug af plastik, viser Epinions undersøgelse.

”Klimascore er opgjort på CO2-fakta fra hotellerne selv. Det er fakta, der giver virksomhederne og den rejsende tryghed til at træffe deres klimavalg på et sagligt grundlag. Samtidig gør Klimascore det muligt for virksomhederne at hjemtage store CO2-besparelser til deres egne CO2-regnskaber,” siger René Jacobsen, CEO i klimascore.com, som står bag standardparametrene.

Tilmelding
Hoteller og konferencecentre har mulighed for at deltage i Climate Award 2022 ved at udfylde en dataskabelon med oplysninger om hotellet, herunder dokumentation i form af fx elregninger, antal gæster, vandforbrug og grønne certifikater. Tilmeldingsfristen er åben fra den 31. maj til den 23. august.

Når dokumentationen er udfyldt, beregnes hvert hotels klimascore, som danner datagrundlag for dommerpanelets kåring. Priserne uddeles den 4. oktober 2022, hvor de 10 mest klimavenlige hoteller nationalt og regionalt kåres.

Tilmelding til Climate Award 2022 her

Læs Epinions undersøgelse: Sådan rejser danskerne 2022

Mere fra Dansk Erhverv

Dansk Erhverv

WWW.DANSKERHVERV.DK

Dansk Erhverv er erhvervsorganisation og arbejdsgiverforening for fremtidens erhverv. Vi repræsenterer 17.000 virksomheder og 100 brancheorganisationer inden for handel, rådgivning, oplevelse, transport og service.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere