13.01.2014  |  Supply chain

Fisk fri for fusk

En ny DNA-test skal medvirke til at garantere, at fisk med det blå MSC-miljømærke både er bæredygtigt fanget, og at der ikke er drevet rovdrift på fisk eller miljø.

Ved hjælp af efterforskningsmetoder fra retsvidenskaben har den globale miljømærkeorganisation Marine Stewardship Council (MSC) iværksat en DNA-test af 320 tilfældigt udvalgte MSC-mærkede produkter.

Læs også: Bedre vilkår for bæredygtigt fiskeri

Der er tale om en test på verdensplan for at kontrollere, om mærkeordningen virker, som den skal.

”MSC’s DNA-projekt er en yderligere garanti for, at den sporbarhed, vi kræver, nu også virker. Det giver forbrugerne en tryghed for, at det blå MSC-mærke holder, hvad det lover”, siger Minna Epps, der er direktør for MSC i hele Østersøregionen.

Alle danske produkter var i orden
Resultaterne fra MSC’s DNA-test viser, at over 99 procent af de MSC-mærkede fiskeprodukter var korrekt mærkede.

På det danske marked blev en relativt begrænset testsamling på ni produkter testet, og her var alle produkter korrekt mærkede, oplyser MSC.

Læs også: Bæredygtige fisk på menuen til CSR Awards

Ud af samtlige 320 testede produkter på verdensplan, var der tre, der indeholdt DNA fra ikke-mærkede fisk. Disse sager bliver ifølge MSC undersøgt nu.

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere