13.08.2019 | Samfund
Flere danskere udsættes for forsøg på it-kriminalitet
Indhold fra partner Hvad er dette?
Nye tal: Danskerne er aktive på internettet som aldrig før. I 2017 var 80 pct. af danskerne online dagligt, og i 2019 lå tallet på 88 pct., viser nye tal fra Danmarks Statistik. Selv om der i perioden er kommet større fokus på it-sikkerhed, er det næsten hver anden dansker, der har modtaget falske e-mails med det formål at lokke private oplysninger ud af modtageren. Det vækker bekymring hos Dansk Industris digitaliseringspolitiske chef, Christian Hannibal.
- It-kriminalitet er desværre blevet hverdag for mange danskere, når næsten hver anden oplever at modtage falske e-mails. Men tallene fra Danmarks Statistik viser samtidig, at der skal mere til at holde danskerne væk fra aktiviteter på internettet. Faktisk er danskerne blevet markant mindre bekymrede, når de befinder sig i cyberspace, siger Christian Hannibal.
Frygten for brud på it-sikkerhed har fået mindre betydning for danskerne siden 2015, hvor en større andel afholdt sig fra eller begrænsede brugen af forskellige online aktiviteter, som netbank, internetkøb og kommunikation på sociale medier.
- Det skyldes både nye regler som for eksempel GDPR, der har givet borgerne nye rettigheder, men også at danskerne er blevet mere rutinerede på nettet og derfor kender truslerne og ved, hvad man kan gøre ved dem, siger Christian Hannibal.
- Det er gode nyheder, for som et af verdens mest digitale lande, skal vi gerne fortsat turde kaste os over de nye digitale muligheder. Det kræver tillid hos borgerne og digital ansvarlighed hos virksomheder og myndigheder, siger Christian Hannibal.
Klima, miljø og energi

ESG kompetencer er afgørende for den bæredygtige omstilling
Efterspørgslen efter ESG-kompetencer er enorm blandt danske virksomheder. Uden de rette hoveder og hænder lykkes vi ikke med omstillingen. Dansk Industri (DI) har iværksat en målrettet indsats for at hjælpe vores medlemmer på vej.
Indhold fra partner

Grønnere København kræver øget offentligt-privat samarbejde
Titlen som arkitekturhovedstad i 2023 lægger op til en ny bæredygtig æstetik. Kommunen kan stille krav til byggeriet, men de grønne løsninger kommer længst, når det sker i dialog med de private aktører, lyder det samstemmende fra miljøborgmesteren og chefen for DI Global.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Masterclass-serie om ESG: DI forbereder virksomheder på nye rapporteringskrav
Dansk Industri (DI) har i de seneste måneder afholdt en ESG Masterclass-serie for virksomheder for at forberede dem på de kommende EU-standarder for bæredygtighedsrapportering. Masterclassen bestod af fire sessioner, hvor virksomheder fik mulighed for at dykke ned i forskellige aspekter af ESG: væsentlighed, miljø (E), sociale forhold (S) og selskabsledelse (G).
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi
160.000 agenter for grøn omstilling
Servicebranchen skruer op for den grønne omstilling og vil samtidig inspirere andre til at gøre det samme. Et aktuelt initiativ er rådgivningsforløbet Klimaklar Servicevirksomhed, som har fokus på CO2-reduktion og udarbejdelse af klimaregnskaber
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi
IT-løsninger til ESG rapportering
Hvordan vælger du den rette IT-løsning til din virksomhed i forbindelse med ESG-rapportering?
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi
Startskuddet er gået for projekt ”Klimaklar Servicevirksomhed”
Dansk Industris gratis medlemstilbud ”Klimaklar Servicevirksomhed” er skudt i gang. Over de kommende måneder vil ca. 40 servicevirksomheder gennemgå et rådgivningsforløb med workshops, individuel sparring og undervisning.
Indhold fra partner