01.06.2023  |  Klima, miljø og energi

Flere erhvervsturismevirksomheder vil certificeres

Indhold fra partner Hvad er dette?

Flere erhvervsturismevirksomheder vil kunne dokumentere deres bæredygtighedsarbejde – både venues, hoteller og PCO’er er med. Og der er allerede flere værktøjer, der kan hjælpe destinationsselskaber og virksomheder med arbejdet.

Den nationale turismestrategi sætter retningen i forhold til antallet af certificerede hoteller i Danmark, hvor 70 pct. af overnatningsstederne skal være bæredygtighedscertificerede i 2030. Indenfor erhvervs- og mødeturismen ser vi i MeetDenmark stor fremgang i antallet af steder, der ønsker at arbejde med en bæredygtigheds- eller miljøcertificering.

Den øgede interesse ses blandt andet i form af flere virksomheder, der ansøger om deltagelse i et certificeringsforløb. Således har omkring 30 virksomheder, fordelt i hele Danmark, siden september 2022 nu påbegyndt et forløb for at blive certificeret.

Særlig de større steder er certificeret – men resten af branchen følger trop
En ny hotelanalyse fra VisitDenmark viser, at det særligt er de større hoteller som lader sig certificere. Men igangsatte forløb i Partnerskab for Bæredygtig Turismeudvikling viser dog, at mindre overnatningssteder nu også går i gang med en certificeringsproces. Derudover er der en tendens til, at flere venues og mødearrangører også lader sig certificere med henblik på at kunne fremvise dokumentation for arbejdet med bæredygtighed i produkter og ydelser. Det er godt for erhvervs- og mødeturismen at certificeringer bredes ud til hele forretningsområdet. Ifølge analysen fra VisitDenmark er Wonderful Copenhagen den destination, som har den højeste andel af Green Key-certificerede hoteller. Derefter kommer Destination Fyn, VisitAarhus og Destination Trekantområdet.

Det betaler sig at arbejde med bæredygtighed
En anden spændende konklusion i VisitDenmarks hotelanalyse for 2022 er, at Green Key-certificerede hoteller har haft en højere belægningsprocent (63 pct.) end ikke-certificerede hoteller (56 pct.). Green Key-hotellerne havde 7,9 mio. overnatninger i 2022, svarende til 43 pct. af de samlede hotelovernatninger. I 2019 var det tal 39 procent.  Analysen ser alene på Green Key, og det vil i den kommende tid være relevant at følge op på øvrige ordninger for at få et samlet overblik over andelen af certificeringer i erhvervs- og mødeturismen.

Masser af hjælp at hente
Der er allerede flere gode værktøjer og erfaringer at hente både hos aktører i og uden for dansk turisme. Der findes blandt andet guides, håndbøger og analyser udviklet af både destinationsselskaber, de nationale udviklingsselskaber, erhvervshuse og private aktører. Materialerne er indsamlet i den nye vidensbank for grøn omstilling i turismen og giver mulighed for at, du kan danne dig et overblik over de forskellige typer certificeringer. Blandt andet kan der findes hjælp i den nye miniguide, der giver et overblik over nogle af de relevante certificeringsordninger indenfor turismeområdet og MeetDenmark udarbejder løbende good practice cases fra virksomheder, der allerede har taget rejsen i forhold til certificeringer. Desuden har VisitDenmark gjort det lettere at søge på certificerede venues, hoteller mv. ved at inkludere det som et søgefelt i deres database.

Certificeringsindsatsen i Partnerskab for Bæredygtig Turismeudvikling åbner igen for en ny ansøgningsrunde den 10. august, hvor 20 virksomheder får mulighed for at få hjælp til en certificering.

Mere fra MeetDenmark - Dansk Erhvervs- og Mødeturisme

MeetDenmark - Dansk Erhvervs- og Mødeturisme

www.meetdenmark.dk

MeetDenmark har til formål at udvikle og fremme dansk erhvervs- og mødeturisme. MeetDenmark arbejder blandt andet med at skabe en bæredygtig omstilling af branchen. Medlemmerne er Erhvervsministeriet samt Danmarks fire største destinationer for erhvervs- og mødeturisme (VisitAarhus, Destination Nord, Destination Fyn og Wonderful Copenhagen).  

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere