Ny guide til plantebaserede madoplevelser
Hvordan kan køkken- og serveringspersonale producere og præsentere plantebaseret mad, så gæsterne vælger det naturligt? Svaret ligger bl.a. i nudging. Det har MeetDenmark og Plantebaseret Videnscenter udgivet en guide om.
Planteebaserede retter på buffet. Foto: Adam Kuskner
Guiden indeholder gode råd og tips til, hvordan man konkret kan arbejde med plantebaserede proteiner og smage, og hvordan man "nudger" gæsterne til selv at tage de klimavenlige valg.
Her er et par indsigter fra guiden:
- Jo mere kød man erstatter med planter – jo mere kan det måles på CO2-regnskabet
- Plantebaseret mad – er en ny måde at tænke på planter i køkkenet. Det handler ikke længere om ”vegetarmad til vegetarer”, men om at lade plantebaseret mad fylde mere i alle retter og for alle.
- Hvis man gør de plantebaserede retter til standarden på menuen, vil mange flere gæster også blive med det som standardvalg.
- Man kan sagtens blive mæt af planteproteiner og tilfredsstille både smage og sanser
Guiden er en del af projektet Nudging til grønne valg: Plantebaserede madoplevelser til møder og konferencer.
Projektet er et samarbejde mellem MeetDenmark og Plantebaseret Videnscenter, og er støttet af Fonden for Plantebaserede Fødevarer under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.