Medlemsprofiler Se alle
Plantebaserede fødevarer
Klima, miljø og energi

675 millioner skal få landmænd og virksomheder til at udvikle flere plantebaserede fødevarer
Alle partier i Folketinget har besluttet at oprette en fond, som skal sikre, at Danmark kan producere flere plantebaserede fødevarer – og at danskerne i fremtiden spiser mange flere af dem.
Klima, miljø og energi

Case: Økologipionerer er gået fra gris til plante
I 2019 stiftede ægteparret Fie Graugaard og Ulrich Kern-Hansen virksomheden Organic Plant Protein, efter at have solgt deres andel i fødevarevirksomheden Hanegal, som de startede tilbage i 1994. Det var her, at ideen om at producere teksturerede planteproteiner opstod efter vedtagelsen af en ny strategi, som lød på at 85% af deres produkter skulle være plantebaserede i 2030.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Stryhns Gruppen gør status på et år med bæredygtighedsarbejde
Plantebaseret produktlinje, store investeringer i produktionen og overgang til 100% grøn strøm, der har reduceret CO2-aftrykket på strømforbruget med 23%. Det er blandt resultaterne for Stryhns Gruppens bæredygtighedsarbejde i 2021. Et år, hvor vejen mod klimaneutralitet rundende en vigtig milepæl med videnskabelig validering af virksomhedens klimamål, siger adm. direktør Kristian Kornerup Jensen.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Danish Crown ready to launch plant-based product series
Danish Crown’s first broad product range of plant-based food under its Den Grønne Slagter brand is now available in supermarkets across Denmark. The products mark the start to Danish Crown’s initiatives within alternative proteins.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Ny kogebog skal inspirere landets kokke til de veganske kuverter
”Har I noget vegansk?” er titlen på en ny kogebog med 70 opskrifter, der tager udgangspunkt i det veganske køkken. Kogebogen skal gøre livet lettere for kokke, der i en travl hverdag savner inspiration til de velsmagende plantebaserede retter.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Åben samarbejdsplatform vil sætte turbo på udvikling af plantebaserede fødevarer
Plantebaserede fødevarer er i høj kurs og gennem en ny samarbejdsplatform vil forskere og virksomheder gå forrest i at finde innovative løsninger, som kan udvikle nye produkter dyrket på dansk jord.
Klima, miljø og energi

Podcast: Plantemad - fra niche til allemandseje
Engang var plantemælk noget som få mennesker drak, fordi de ikke kunne tåle laktose. Men så ændrede Naturli’ strategi og gjorde plantemad hipt! Mød direktør og selvudnævnt poster boy Henrik Lund i Bæredygtig Business.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Case: Clean-Label Organic Plant Protein
Globally we need to rethink how we grow, produce and consume our food. With a growing population, we must take actions to prevent food scarcity, climate change, loss of biodiversity and hunger. There is no silver bullet on how to face these massive challenges, but a holistic approach that not only focuses on production but also at environmental aspects might be part of the solution.
Indhold fra partner