Medlemsprofiler Se alle
Plantebaserede fødevarer
Klima, miljø og energi

Stryhns Gruppen gør status på et år med bæredygtighedsarbejde
Plantebaseret produktlinje, store investeringer i produktionen og overgang til 100% grøn strøm, der har reduceret CO2-aftrykket på strømforbruget med 23%. Det er blandt resultaterne for Stryhns Gruppens bæredygtighedsarbejde i 2021. Et år, hvor vejen mod klimaneutralitet rundende en vigtig milepæl med videnskabelig validering af virksomhedens klimamål, siger adm. direktør Kristian Kornerup Jensen.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Danish Crown ready to launch plant-based product series
Danish Crown’s first broad product range of plant-based food under its Den Grønne Slagter brand is now available in supermarkets across Denmark. The products mark the start to Danish Crown’s initiatives within alternative proteins.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Burger King åbner sin første veganske filial
Restauranten er et vigtigt skridt mod målet om en 50 procent kødfri menu i 2030.
Klima, miljø og energi

Bioengineering tomorrows’ sustainable plant-based food
Two new projects with participation from the Technical University of Denmark (DTU) aim at developing a new food category of tasty plant-based proteins.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Podcast: Plantemad - fra niche til allemandseje
Engang var plantemælk noget som få mennesker drak, fordi de ikke kunne tåle laktose. Men så ændrede Naturli’ strategi og gjorde plantemad hipt! Mød direktør og selvudnævnt poster boy Henrik Lund i Bæredygtig Business.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Case: Clean-Label Organic Plant Protein
Globally we need to rethink how we grow, produce and consume our food. With a growing population, we must take actions to prevent food scarcity, climate change, loss of biodiversity and hunger. There is no silver bullet on how to face these massive challenges, but a holistic approach that not only focuses on production but also at environmental aspects might be part of the solution.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

En ny plantefond på 675 millioner kroner skal fremme dansk produktion af plantebaserede fødevarer
Snart kan der søges støttekroner, hvis man ønsker at bidrage til udviklingen af dansk produktion af plantebaserede fødevarer. Fødevareminister Rasmus Prehn (S) kalder det "hamrende vigtigt for udviklingen mod et grønnere landbrug i Danmark."
Klima, miljø og energi

Landbrugets udledninger kan reduceres med 60 procent ved at omlægge til en mere plantebaseret kost
"Det er afgørende at reducere emissioner fra fødevaresektoren i rige lande," lyder det fra ekspert