15.06.2022 | Klima, miljø og energi
Podcast: Plantemad - fra niche til allemandseje
Indhold fra partner Hvad er dette?
Engang var plantemælk noget som få mennesker drak, fordi de ikke kunne tåle laktose. Men så ændrede Naturli’ strategi og gjorde plantemad hipt! Mød direktør og selvudnævnt poster boy Henrik Lund i Bæredygtig Business.
Henrik Lund bliver interviewet i virksomhedens lokaler i Jylland, hvor vært Steffen Max Høgh bliver tilbudt plante-is, mens han taler med direktøren om udviklingen hos Naturli’. Fra produktion af nicheprodukter til en lille skare - til fast og populær ingrediens på supermarkedets mejerihylder.
”At spise plantebaseret er ikke længere bare en trend. Det er kommet for at blive. Og gamechangeren for os blev ”Naturli’ Smørbar”, for det var det første produkt, vi fik ind på mejerihylden”, fortæller Henrik Lund.
Men hvordan laver man et ”grønt” turnaround, som Naturli’ har gjort? Og hvilken rolle spiller kommunikationen med forbrugerne?
Henrik Lund mener, at danskerne har taget Naturli’ til sig blandt andet fordi klimadagsordenen er høj i vores bevidsthed. Men en anden faktor er kommunikationen og markedsføringen mod forbrugerne; Naturli’ har et inhouse reklamebureau, hvilket gør, at der er kort vej fra idé til udførelse. Og Henrik Lund er selv såkaldt poster boy for virksomheden og svarer på Messenger-beskeder fra kunder, der ikke kan finde Smørbar i det lokale supermarked, når han sidder i sofaen om aftenen og egentlig skal slappe af. Han vil gerne interagere med forbrugerne så meget som muligt, og så er han billig i drift.
Steffen Max Høgh er fascineret af Naturli’s måde at kommunikere på. Mange taler om en frygtelig, dystopisk fremtid, hvilket kan få os til at lukke ned og måske endda blive deprimerede. Men Naturli’s kommunikation er glad, positiv, fjollet…?
”Det er et bevidst valg”, siger Henrik Lund. Hvis vi alle skiftede til en plantebaseret diæt i dag, kunne vi mindske vores eget CO2-aftryk med 90% på den del, der kommer fra mad og drikke. Og så bliver vi forbrugere en del af løsningen på en god fremtid i stedet for en del af problemet. Han håber, at mange vil gå ”Naturli’-vejen”, som er den direkte vej fra afgrøde til føde, og ikke som det hidtil har været – fra afgrøde gennem dyr og først derefter: mad på danskernes tallerkner.
Lyt til en spændende samtale med Direktør Henrik Lund, som fortæller levende om Naturli’s historie, kommunikation og branding i en mere krævende og bæredygtig fremtid, fremtiden for landbruget og om de store mejerigiganter, der er hoppet med på plantevognen.
Strategi & ledelse

Podcast: Bæredygtighed i GRUNDFOS med Janda Campos
Hvad er bæredygtighed? For Janda Campos, Head of Group Sustainability i GRUNDFOS, er det at "opføre sig ordentligt og tænke over konsekvenserne af sine handlinger”. Hør hvordan hun arbejder med at få det udmøntet i tanke og handling hos medarbejderne.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Podcast: Bliv klogere på virksomhedens affaldssortering
Nye regler fra EU betyder, at danske virksomheder skal til at sortere deres ”husstandslignende affald” i 10 fraktioner. Bliv klogere på hvad det kommer til at betyde for virksomheden, samt på affald, sortering og genanvendelse generelt.
Indhold fra partner
Samfund

Podcast: Bæredygtige Hospitaler med Maria Gaden
Før talte man ikke så meget om bæredygtighed i det danske sundhedsvæsen, selvom det sætter et betydeligt klima- og miljøaftryk. Men nu er Center for Bæredygtige Hospitaler på en vigtig mission, for at omstille sundhedsvæsenet til en bæredygtig business.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Podcast: Affaldsfri jul med Gittemarie Johansen
Julen er over os lige om lidt, og her i sidste øjeblik kan du få en masse gode tips til både den bæredygtige og affaldsfri jul, men også når du handler, vasker tøj og laver mad. Steffen Max Høgh er gået i maskinrummet med Gittemarie Johansen.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Podcast: Nykredit og fremtidens bæredygtige bankforretning
Ny EU-lovgivning er på vej – også til bankerne. Koncerndirektør i Nykredit, Tonny Thierry Andersen, mener, at de næste 10 år vil indebære den største forandring, finanssektoren har set i mange årtier. Trods det hilser han lovgivningen velkommen.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Podcast: Biodiversitet - mere sexet og lige så vigtigt som klima
Habitats arbejder for at få biodiversitet integreret i alle lag af det moderne samfund og vil give blomster og insekter plads både på matriklen og i mindsettet hos danske virksomheder og deres medarbejdere. Og det er nødvendigt pga. nye EU-krav.
Indhold fra partner