09.01.2020  |  Medarbejder

Flere indvandrerkvinder finder vej til arbejdsmarkedet med IGU

Indhold fra partner Hvad er dette?

Andelen af nyansatte kvinder i IGU er vokset markant, viser en ny analyse fra Udlændinge- og Integrationsministeriet. Et godt skridt på vejen til at få flere indvandrer kvinder i arbejde, mener udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye.

Kvinder var i en længere periode underrepræsenterede blandt de, der blev ansat som led i Integrationsgrunduddannelsen, men det er de ikke længere. 

Analysen fra Udlændinge- og Integrationsministeriet viser, at i 1. kvartal 2017 var der 18 pct. kvinder blandt nye IGU-ansatte, mens andelen var 56 pct. i 2. kvartal 2019 – mere end en tredobling på godt to år.

”Flygtningekvinder har generelt været svære at få ud på arbejdsmarkedet. Hvis IGU’en kan føre til, at flere kvinder får lagt grundstenen til eksempelvis en SOSU-uddannelse, så har vi slået tre fluer med et smæk. Vi har fået en gruppe i gang, der traditionelt har været svær at få ud på arbejdsmarkedet. Vi har fået flere varme hænder. Og kvinderne kan gå ud ad døren hver morgen med et mål og en retning og vende tilbage som forbilleder for deres børn,” siger Mattias Tesfaye.

Mere inspiration:

Download analysen fra Udlændinge- og Integrationsministeriet

Mere fra Cabi

Cabi

http://www.cabiweb.dk/

Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme: Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere