12.02.2021  |  Klima, miljø og energi

FLSmidth sætter ambitiøse klimamål, der kan være med til at drive forandring i hele mine- og cementindustrien

Med over 99 procent af virksomhedens samlede CO2-aftryk liggende i scope 3 har virksomheden FLSmidth en kompliceret opgave foran sig.

Kun en ud af fire af Danmarks 100 største virksomheder har sat mål om at reducere CO2 i scope 3 – dvs. alle de udledninger der ligger ude i produktionsleddet og som for langt de fleste produktionsvirksomheder svarer til 80-90 procent af de samlede udledninger. I FLSmidths tilfælde udgør scope 3 over 99 procent af virksomhedens samlede CO2-aftryk.

Det skriver Finans. 

Derfor vækker det også opsigt at danske FLSmidth, der bygger cementfabrikker og miner i hele verden, nu har sat sig for at reducere udledninger hos sine kunder i mine- og cementindustrien. Industrien står nemlig for cirka 10 procent af hele verdens samlede CO2-udledninger, og har en kompliceret værdikæde med miner og cementfabrikker i fjerne dele af verden.

Læs også: Den danske undergrund rummer enormt potentiale for CO2-lagring

”Der er næppe andre virksomheder i Danmark, der kan få så markant en indflydelse i klimakampen. Historisk set er det cirka en tredjedel af alle cementfabrikker rundtomkring i verden, der kører på vores udstyr. Vi er jo den store dreng i klassen, og derfor har vi en unik mulighed for at drive forandringen i hele industrien”, siger Fleming Voetmann, vicepresident for bæredygtighed i FLS.

Koncernen tilslutter sig det anerkendte klimainitiativ Science Based Targets og forpligter sig dermed til at virksomheders målsætninger er på linje med Parisaftalens mål om at holde verdens temperaturstigninger under 1,5 grader.

Ud over målsætningen for reduktioner hos kunder og leverandører, har FLS besluttet at nulstille CO2-udledningen fra virksomhedens egen drift og energiforbrug i 2030.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere