FN’s Verdensmål er en forandringsagenda for, hvordan vi kan agere anderledes

I DFD bruger vi verdensmålene som et pejlemærke for vores handlinger mod en bæredygtig udvikling. Vi har udvalgt de verdensmål, som er direkte relevante for DFD’s kerneforretning, og hvor vi kan bidrage mest til en mere bæredygtig fremtid.

Hvordan kan vi bedst gribe arbejdet med verdensmålene an? Dette spørgsmål har mange virksomheder formentligt funderet over. Det samme har vi, og vi gør det fortsat. For os er det en løbende proces, hvor vi hele tiden vurderer og analyserer, hvordan vi bedst muligt kan bidrage til den bæredygtige udvikling.

På intet tidspunkt har der været tvivl om, at verdensmålene var den rette vej at gå. CSR-chef, Pernille Kiær uddyber:

”Verdensmålene understøtter mange af de indsatser, der allerede har været igangsat, men vi har som samfund nu fået et fælles sprog og en fælles referenceramme, når vi taler om bæredygtig udvikling. Hos os har det været en prioritet at kunne koble verdensmålene tydeligt til vores forretning; dvs. hvor kan vi bruge vores forretning til også at løfte konkrete samfundsudfordringer, som samtidig skaber værdi for DFD? Derfor har vi stillet os selv spørgsmålene; på hvilke områder gør vi det godt og bidrager til samfundet i dag – men hvor vi stadig kan udvikle os? Og hvor er der tydelige forbedringspotentialer i vores forretning, hvor vi kan bidrage mere til samfundet, end vi gør i dag? Det har været udgangspunktet for vores valg af verdensmål.”

Gennem løbende evaluering af de udvalgte verdensmål sikrer vi fremdrift
Med udgangspunkt i vores CSR-indsatsområder har vi på baggrund af en minianalyse udvalgt verdensmålene 6, 8, 12 og 17. Vi evaluerer løbende vores arbejde med verdensmålene og justerer herefter.

Verdensmål 6: Rent vand og sanitet
Verdensmål 6 handler om at sikre, at alle har adgang til vand og sanitet, og at dette forvaltes bæredygtigt.

Vand er utvivlsomt en stor del af vaskeriydelserne, men måden vi forbruger og håndterer vandet på, er vigtig. På alle vores vaskerier bliver der arbejdet målrettet med en række indsatser, som skal reducere vores vandforbrug. Gennem tiltag som genbrug af vand, vask ved lavere temperaturer og udskiftning af vaskerør kan vi optimere vores vandforbrug.

Vi kan se, at reduktion af vores vandforbrug indeholder et forbedringspotentiale, og derfor vil det være et fokusområde frem mod 2025. 

Verdensmål 8: Anstændige job og økonomisk vækst
Verdensmål 8 handler om at fremme vedvarende, inklusiv og bæredygtig økonomisk vækst, fuld og produktiv beskæftigelse samt anstændigt arbejde til alle.

Vores medarbejdere er afgørende vigtige for, at vi kan levere tekstilservice af højeste kvalitet til vores kunder. Samtidig er de med til at løfte vores samfundsansvar. Som led i vores rekrutteringsarbejde bygger vi videre på det gode samarbejde med kommunernes jobcentre om beskæftigelse af personer på kanten af arbejdsmarkedet. Gennem disse forløb sigter vi i fællesskab mod, at de enkelte personer opnår fastansættelse.

Vi har det som et fokusområde at løfte danskfaglige- og vaskerifaglige kompetencer hos vores produktionsmedarbejdere. Dette tiltag skal medvirke til at sikre et mere stabilt fodfæste på arbejdsmarkedet

Verdensmål 12: Ansvarligt forbrug og produktion
Verdensmål 12 handler om at sikre bæredygtigt forbrug og produktionsprocesser.

Vi har dagligt fokus på ansvarligt forbrug og produktion på vores vaskerier. Det gælder både i vores egne produktionsprocesser og i forhold til at genanvende vores kasserede tekstiler i form af upcycling. I den sammenhæng har vi indgået et samarbejde med virksomheden LEFTOVER, der modtager alle vores kasserede eller aflagte tekstiler, som de finder genanvendelse for. Her bliver sengelinned til skjorter, servietter til muleposer og arbejdstøj til hverdagstøj. Mulighederne er mange, og LEFTOVER udvikler hele tiden nye produkter ud fra typen af tekstiler, de modtager.

Vi er også indgået i et nyt samarbejde med virksomheden Trioplast om genanvendelse af den plast, der beskytter kundernes tekstilleverancer. Læs mere om det her

Verdensmål 17: Partnerskaber for handling
Verdensmål 17 handler om at revitalisere det globale partnerskab for bæredygtig udvikling og styrke midlerne til at nå målene.

Vi tror på, at vores samfundsansvarlige indsatser har den største effekt – menneskeligt og økonomisk – hvis de sker i fællesskab og i tæt dialog med andre parter. Derfor vægter vi også nye partnerskaber højt, og vi samarbejder bl.a. med offentlige aktører som kommunernes jobcentre, civilsamfundsaktører som Bydelsmødrene, men også brancheorganisationerne samt organisationer som REGA – Restauratørernes Garantiordning m.fl. 

Denne artikel er del af et tema:

I fokus: Verdensmål i forretningen

Det er ikke nyt, men det er stadig svært – hvordan tænker man verdensmålene ind i forretningsudvikling og strategi, frem for at arbejde med dem som en traditionelt CSR-værktøj? Vi undersøger, hvilke spørgsmål man skal stille sig selv og leder efter metoder og værktøjer til at komme på rette vej.

04.03.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Derfor skal I vælge en professionel samarbejdspartner til vask og håndtering af jeres tekstiler

04.03.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Sinatur Hotel og Konference samarbejder med Textilia om at nedbringe hotelkædens klimaaftryk

24.01.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Vaskeri i Aalborg hjælper tidligere kriminelle ind på arbejdsmarkedet

18.01.2024Textilia Group A/S

Sponseret

Textilia sætter bæredygtighed øverst på dagsordenen

20.12.2023Textilia Group A/S

Sponseret

Aalborg Universitetshospital gør op med engangsforbruget: Dropper engangstermojakker af plastik

18.12.2023Textilia Group A/S

Sponseret

Sinatur Hotel og Konference samarbejder med Textilia om at nedbringe hotelkædens klimaaftryk