FN-rapport skal vise vejen til god og nem SGD-rapportering

En rapport fra FN’s Global Contact og rapporteringsstandarden GRI skal gøre det nemmere for virksomheder at rapportere om deres arbejde med de 17 bæredygtighedsmål.

Det skal være nemmere for virksomheder at rapportere og sammenligne arbejdet med FN’s bæredygtighedsmål, mener Global Contact. .

22.09.2017

CSR.dk

Rapporten er udviklet af den internationale standard Global Reporting Initiative (GRI) og UN Global Compact med støtte fra rådgivningsvirksomheden PwC og blev lanceret i forbindelse med UN Global Compact Leaders Summit 2017 i New York i denne uge.

Rapporten indeholder en analyse, der blandt andet giver en oversigt over mulige oplysninger per SGD og er første skridt i retningen mod et sæt af indikatorer og dermed en samlet metode, som virksomheder kan bruge til rapporteringsarbejdet.

Vil have én samlet metode på plads
”SGD’erne muliggør en unik chance for at hæve kommunikationen om bæredygtighed. Forventningerne til virksomhederne er store”, siger Global Compacts adm. direktør, Lise Kingo. Hun tilføjer:

“Vores ambition er, at virksomheder skal bruge én og samme standard, når de rapporterer deres præstation på SGD-området – på samme måde som vores Ti Principper”.

Der er indtil videre ikke én enkelt og samlet metode, som virksomheder kan følge, når de rapporterer deres fremskridt og arbejde med FN’s bæredygtighedsmål. Undersøgelser viser, at kun 13 procent af virksomhedslederne følte, at de havde de rette redskaber til at arbejde med målene og rapportere om arbejdet, da SDG’erne skulle integreres tilbage i 2015.

”Rapporten, der i dag er blevet lanceret, repræsenterer et vigtigt skridt mod en samlet struktur, der skal hjælpe virksomheder med SGD-rapporteringen på en måde, der er effektiv og nem at sammenligne. Ved at rapportere deres fremskridt vil virksomheder forbedre deres præstation, hvilket i sidste ende kan gøre det muligt at nå målene”, sagde Tim Mohin, adm. direktør for GRI.

Læs også: Brug for en samlet indsats i hospitality-branchen

Lanceringen af 2017-rapporten er første skridt for at udarbejde en samlet rapporteringsmetode. Til januar vil næste skridt, en søsterrapport med titlen A Practical Guide to Defining Priorities and Reporting, blive udgivet. Formålet med 2018-rapporten vil være at hjælpe virksomheder med at prioritere og rapportere relevante mål.  

-CHM

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

13.11.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Ny vejledning om ESG-rapportering for koncerner

13.11.2024Valified

Sponseret

Valified lancerer frivillig ESG-rapportering for SMV’er i samarbejde med EU’s ESG-standard

11.11.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Få hjælp til den dobbelte væsentlighedsanalyse og styrk din ESG-rapportering

11.11.2024FSR - danske revisorer

Sponseret

Ny dansk oversættelse af ESRS

08.11.2024Dansk Erhverv

Sponseret

Det bæredygtige rapporteringsspor fortsætter: Tilmeld dig webinarer om ESRS’erne

08.11.2024SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V