22.09.2017  |  Kommunikation

FN-rapport skal vise vejen til god og nem SGD-rapportering

En rapport fra FN’s Global Contact og rapporteringsstandarden GRI skal gøre det nemmere for virksomheder at rapportere om deres arbejde med de 17 bæredygtighedsmål.

Det skal blive nemmere for virksomheder at rapportere hvordan og hvor meget de arbejder med FN’s 17 bæredygtighedsmål, også kendt som SGD’erne. Det vil den nye rapport Business Reporting on the SDGs: An Analysis of the Goals and Targets nemlig sørge for, skriver FN-initiativet UN Global Compact i en pressemeddelelse.

Læs også: Virksomheder og erhvervsskoler forpligter sig til at bruge bæredygtighedsmålene aktivt

Rapporten er udviklet af den internationale standard Global Reporting Initiative (GRI) og UN Global Compact med støtte fra rådgivningsvirksomheden PwC og blev lanceret i forbindelse med UN Global Compact Leaders Summit 2017 i New York i denne uge.

Rapporten indeholder en analyse, der blandt andet giver en oversigt over mulige oplysninger per SGD og er første skridt i retningen mod et sæt af indikatorer og dermed en samlet metode, som virksomheder kan bruge til rapporteringsarbejdet.

Vil have én samlet metode på plads
”SGD’erne muliggør en unik chance for at hæve kommunikationen om bæredygtighed. Forventningerne til virksomhederne er store”, siger Global Compacts adm. direktør, Lise Kingo. Hun tilføjer:

“Vores ambition er, at virksomheder skal bruge én og samme standard, når de rapporterer deres præstation på SGD-området – på samme måde som vores Ti Principper”.

Der er indtil videre ikke én enkelt og samlet metode, som virksomheder kan følge, når de rapporterer deres fremskridt og arbejde med FN’s bæredygtighedsmål. Undersøgelser viser, at kun 13 procent af virksomhedslederne følte, at de havde de rette redskaber til at arbejde med målene og rapportere om arbejdet, da SDG’erne skulle integreres tilbage i 2015.

”Rapporten, der i dag er blevet lanceret, repræsenterer et vigtigt skridt mod en samlet struktur, der skal hjælpe virksomheder med SGD-rapporteringen på en måde, der er effektiv og nem at sammenligne. Ved at rapportere deres fremskridt vil virksomheder forbedre deres præstation, hvilket i sidste ende kan gøre det muligt at nå målene”, sagde Tim Mohin, adm. direktør for GRI.

Læs også: Brug for en samlet indsats i hospitality-branchen

Lanceringen af 2017-rapporten er første skridt for at udarbejde en samlet rapporteringsmetode. Til januar vil næste skridt, en søsterrapport med titlen A Practical Guide to Defining Priorities and Reporting, blive udgivet. Formålet med 2018-rapporten vil være at hjælpe virksomheder med at prioritere og rapportere relevante mål.  

-CHM

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere