17.01.2020  |  Klima, miljø og energi

Folkekirkens Nødhjælp samler ind til klimahjælp til verdens fattigste

Indhold fra partner Hvad er dette?

Verdens fattigste har brug for konkret hjælp til at håndtere tørke og oversvømmelser. Hjælp til at overkomme de orkaner, der kun bliver voldsommere og voldsommere år for år. Derfor samler Folkekirkens Nødhjælp ind til klimahjælp.

Tusindvis af danskere går på gaden for verdens fattigste søndag den 8. marts.

Herhjemme betyder klimaforandringerne en varmere sommer eller en oversvømmet kælder. I verdens fattigste lande handler klimaforandringerne om liv eller død. 

Når klodens temperatur stiger, er det verdens fattigste som rammes hårdest af klimaforandringerne. Tørke, oversvømmelser og mudderskred smadrer livsgrundlaget for mennesker i lande som Etiopien, Zimbabwe og Nepal.

Her er der ikke råd til at beskytte sig mod eller tilpasse sig klimaforandringerne. Det kan ende med konflikter om de sparsomme mad- og vandressourcer, der er tilbage. 

Det kan også betyde, at familier må flygte for livet. Selv om verdens fattigste lande udleder langt mindre CO2, er det dem, som mærker konsekvenserne af de rige landes overforbrug.

Se også: CO2-kompensation for virksomheder

Verdens fattigste har brug for konkret hjælp til at håndtere tørke og oversvømmelser. Hjælp til at overkomme de orkaner, der kun bliver voldsommere og voldsommere år for år. Derfor samler Folkekirkens Nødhjælp ind til klimahjælp til verdens fattigste søndag den 8. marts.

Sådan kan klimahjælp se ud

”Udviklingshjælp virker og er blevet bedre med årene. Men klimaforandringerne gør, at vi er nødt til at finde nye løsninger her og nu. Vi skal tænke hurtigere end nogensinde, for klimaforandringerne er en tikkende bombe for os alle – men især for verdens fattigste,” siger generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen.

Pengene fra Folkekirkens Nødhjælps Indsamling går til innovative og ofte simple løsninger som:

• Træplantning, der hindrer erodering og giver liv og skygge 

• Diger og dæmninger, der kan stoppe oversvømmelser 

• Sikring af huse og veje, så de kan modstå vandmasser og jordskred 

• Systemer og apps, der kan advare befolkningen før et forestående uvejr 

• Vandpumper og vandrensningsanlæg, som sikrer folk rent drikkevand 

• Nye afgrøder, der kan klare tørke og vejrets omskiftelighed

”Vores kollegaer, samarbejdspartnere og alle de mennesker, vi arbejder med i verden, gør os kontant opmærksomme på, at vi i de rige lande bør gøre noget nu. De mærker dagligt klimaforandringernes konsekvenser, og i de kommende årtier vil det kun blive endnu værre. Vi skylder dem at handle nu og tage ansvar. Vi har simpelthen ikke råd til at vente, hvis vi skal redde klimaet,” siger Birgitte Qvist-Sørensen.

Med Folkekirkens Nødhjælp Indsamling får danskerne en konkret måde at handle på. De får en mulighed for at gøre en forskel for verdens fattigste, som klimaforandringerne rammer hårdest.

Se også: Sådan kan du støtte Folkekirkens Nødhjælp

Mere fra Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp

https://www.noedhjaelp.dk

  • mail@dca.dk
  • 33 15 28 00
  • Meldahlsgade 3, 1613 København V

Folkekirkens Nødhjælp arbejder for at styrke verdens fattigste i kampen for et værdigt liv. Organisationen arbejder både med langsigtet udvikling, samt humanitære indsatser i både Afrika, Asien og Mellemøsten. Vi arbejder gennem lokale udviklingsorganisationer, landbrugsorganisationer og menneskerettighedsgrupper, hvilket skaber lokalt ejerskab o…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere