16.09.2020  |  Klima, miljø og energi

Folketingsmedlem, Bjørn Brandenburg er nysgerrig vedr. varmepumper

Indhold fra partner Hvad er dette?

Nærvarme Danmark, der er en del af SEF koncernen havde mandag den 14. september inviteret folketingsmedlem, Bjørn Brandenburg, der er valgt i Svendborgkredsen på besøg. Emnet var varmepumper.

Nærvarme Danmark, der er en del af SEF koncernen havde mandag den 14. september inviteret folketingsmedlem, Bjørn Brandenburg, der er valgt i Svendborgkredsen på besøg. Emnet var varmepumper. Når man taler om omstilling af den danske varmeforsyning, er der mange vigtige spørgsmål, der skal tages stilling til fra politisk side. Et af de elementer, som for alvor har betydning for den danske udledning af CO2  er opvarmning af boliger. Det var baggrunden for af Bjørn Brandenburgs besøg hos SEF, der ejer Nærvarme Danmark.

I strålende vejr med en flot blå septemberhimmel kørte direktør fra SEF, Anders Banke og folketingsmedlem Bjørn Brandenburg ud på et besøg hos en boligejer af en varmepumpe sammen et par medarbejdere fra Nærvarme Danmark. Sammen skulle de se et anlæg, der blev installeret for ca. et år siden som erstatning for et ældre gasanlæg. Ofte hører man, at det primært er gamle olieanlæg, der bør udskiftes med en varmepumpe, men eksemplet fra Lundeborg viser, at det i høj grad også er gamle gasanlæg, der med fordel kan udskiftes.

Bjørn Brandenburg satte sig ved rattet i en elbil fra SEF. Under vejs i bilen blev det drøftet, at der venter store og vigtige beslutninger, hvis vi skal begrænse CO2 niveauet med 70% inden 2030.

I Lundeborg blev der taget imod den lille forsamling og varmepumpeanlægget blev vist frem, af en stolt og meget tilfreds boligejer. Der var mange spørgsmål, som politikeren gerne ville have svar på. Hvordan fungerer anlægget? Hvordan indstiller man dette? Er det driftssikkert? Er der gener osv.

Sammen med en tekniker fra Nærvarme Danmark fik Bjørn Brandenburg et lynkursus i betjening af anlægget og herefter en samtale med boligejeren om driftssikkerheden og udgifterne ved sådan et anlæg. Svaret var enkelt. En moderne varmepumpe fungerer. Ja, den kører bare, forklarede den glade ejer. Og så er det godt, at man kan etablere anlægget uden at skulle lægge måske 100.000-120.000 kr. – men kun for 7.500 kr. For at sikre den rette drift kan man overvåge forbruget på forskelige grafer, hvilket blev demonstreret for folketingsmedlemmet. På denne måde kan den enkelte forbruger sikre den optimale drift og bidrage til et bedre klima.

Der er stor interesse for varmepumper, fortæller Anders Banke. På 18 måneder har vi ansat 12 medarbejdere i den nye afdeling. Derudover giver etablering af nærvarmeanlæg også arbejde til lokale VVS´ere. Så ud over en CO2 venlig varmeforsyning er der også nye arbejdspladser for Svendborg, supplerer Helle Damm-Henrichsen, der er chef for Nærvarme Danmark.

For flere oplysninger kontakt:

Helle Damm-Henrichsen, Chef for Nærvarme Danmark: 52241018

Jesper Vognsgaard (SEF), kommunikation: 2089 2575

Mere fra SEF A/S

SEF A/S

https://www.sef.dk/

  • sef@sef.dk
  • 62 20 11 20
  • Fåborgvej 44, 5700 Svendborg

Bæredygtighed, miljørigtige energiformer og anvendelse af energi rationelt er 3 stærke mantraer i SEF A/S. Vi tilbyder stærke og fremtidsorienterede løsninger til kunderne. Vores investeringer i miljørigtige energiformer danner fundamentet for nye muligheder og en bæredygtig udvikling inden for energiforsyning. Vi er optagede af at inspirere vores kunde…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere