Forbedret sikkerhed på danske skibe

Sikkerheden på de dansk-registrerede erhvervsfartøjer bliver fortsat bedre, viser de seneste tal fra Ulykkesforsikringsforbundet for Dansk Søfart. ’En win-win for alle parter’, siger forbundets netop genvalgte formand, Lars Henneberg.

Foto: UFDS

30.04.2024

CSR.dk

Coronapandemiens dødvande er for længst i glemmebogen, aktiviteterne er i top og sikkerheden det samme. Sådan lyder en kort status for den danske handelsflåde og de mange tusinde søfarende, der arbejder på de dansk-registrerede erhvervsfartøjer.

Langt størstedelen af søfolkene – omkring 95 procent – er forsikret gennem Ulykkesforsikringsforbundet for Dansk Søfart (UFDS), som netop har afholdt generalforsamling. Her fremlagde bestyrelsesformand Lars Henneberg, der er Vice President, Head of Global Risk Management hos A.P. Møller – Mærsk, de nyeste tal på området.

“Alt i alt er udviklingen på skadesfronten positiv. I absolutte tal er der løbet flere anmeldelser ind sidste år end de tre foregående, men det hænger jo sammen med, at shippingsektoren som helhed er tilbage på niveau med tiden inden Covid-19”, siger Lars Henneberg.

Faktisk er antallet af skader målt i forhold til hvor mange timer, der bliver arbejdet, faldende. Det skyldes helt enkelt at mængden af arbejdstimer – opgjort i de såkaldte forhyringsdage – på skibene er steget støt og relativt mere end uheldsraten.

“Det vidner jo om en fortsat forbedring af sikkerheden og arbejdsmiljøet til søs, og at det voksende fokus, der har været på det her område i branchen de seneste år, har virket. Det er positivt for alle parter og en win-win, specielt for de søfarende og selvfølgelig også rederierne”, siger Lars Henneberg.

Med det in mente ser Lars Henneberg og den øvrige bestyrelse, der alle blev genvalgt på generalforsamlingen, frem til at fortsætte den positive udvikling sammen med medlemmerne og fastholde de danske skibe som sikre arbejdspladser.

“Der er blevet taget rigtig mange gode initiativer ude i rederierne de seneste år, lige fra de store strategier til de helt små tiltag i hverdagen, der ofte kommer fra de søfarende selv. Det billede vil vi selvfølgelig gøre vores for at fastholde og styrke fremadrettet”, siger Lars Henneberg.

-mauh
 

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

21.11.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Data hjælper Smukfest til en bedre og grønnere fest i Bøgeskoven

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

20.11.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

19.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V