19.12.2022  |  Klima, miljø og energi

Forbrugerombudsmanden kritiserer fem virksomheder for greenwashing

Fem virksomheder har markedsført deres produkter som bæredygtige uden at kunne dokumentere påstanden – det er vildledende markedsføring og greenwashing, påpeger Forbrugerombudsmanden.

Føtex, Andlight, Miin, Braveheart og Bewear.

Det er de fem virksomheder, der netop har fået kritik af Forbrugerombudsmanden for at markedsføre sine produkter med bæredygtige påstande, som de ikke har kunnet bakke op.

”Virksomheder skal kunne markedsføre konkrete miljømæssige fordele ved deres produkter, men når virksomheder markedsfører deres produkter som bæredygtige uden at kunne dokumentere det, er det vildledende markedsføring,” siger Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen i en pressemeddelelse.

Læs også: Dansk virksomhed dømmes for greenwashing efter politianmeldelse

”Bæredygtige designs”, ”bæredygtige produkter”, ”Bæredygtigt legetøj”, er særligt udsagn, som Forbrugerombudsmanden kritiserer nogle af virksomhederne for at bruge i markedsføringen.

”Generelt vil jeg anbefale, at virksomheder afholder sig fra at markedsføre deres produkter som bæredygtige, da det blandt andet signalerer, at produktionen af produktet ikke har forringet miljøet og tæret på klodens ressourcer til skade for de kommende generationer,” siger hun.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere