Forskere fra Aarhus Universitet vil styrke Norden i produktion af grønne kødalternativer

Netværksgruppe vil arbejde på, at Norden får del i de muligheder, der ligger i kultiveret kød. Landbruget kan blive en vigtig medspiller.

22.10.2020

CSR.dk

Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet har taget initiativ til et nyt netværk, der skal sætte gang i udviklingen af kultiveret kød (grønne kødalternativer) med udgangspunkt i bæredygtige, nordiske ingredienser og dermed tage konkurrencen op med de udenlandske producenter.

Jette Feveile Young, lektor på Institut for Fødevarer, er ophavskvinde til det toårige netværk, som for nyligt afholdt det første netværksmøde og -workshop med deltagere fra hele Norden.

”Flere steder i verden forskes der lige nu i udviklingen af kultiveret kød, for eksempel i USA. Det er vigtigt, at vi også kommer med her i Norden, for der er ingen tvivl om, at de her produkter kommer på markedet og ind over vores grænser. Vi skal finde en nordisk vinkel på det, så vi kan påvirke produktionen i vores retning. Internationalt bliver der arbejdet med sojaprotein, men hvorfor kunne det ikke være ærteprotein eller kartoffelprotein? Det er et bæredygtigt alternativ, som vi kan levere”, siger hun.

Læs også: Irma vil være førende på salget af plantebaserede produkter

Søren Bisp, chefkonsulent hos SEGES Future Farming, er heller ikke i tvivl om de muligheder, som det alternative kød kan give de nordiske agrifood-virksomheder og relaterede industrier:

”Kultiveret kød kan umiddelbart fremstå som en trussel, men der er god mulighed for at finde ny afsætning. Ved at bidrage til produktionen kan landbruget blive en medspiller på et område, der endnu arbejder for en kommercielt levedygtig teknologi, men som tiltrækker store investeringer”, siger han.

Jette Feveile Young fremhæver, at det først og fremmest gælder om at afmystificere det kultiverede kød for virksomhederne, og i den forbindelse er netværket gået i gang med at planlægge et symposium, hvor de vil præsentere mulighederne for relevante virksomheder.

”Vi håber på at få vakt deres interesse, så vi kan komme i gang med at sparre og dele viden”, afslutter Jette Feveile Young.

- MTN

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

24.04.2025Mind Energy

Sponseret

Energi Danmark konsoliderer sig på tværs af Norden

23.04.2025CSR.dk

Fra mælkekarton til byggemateriale: Skånsk virksomheder fordobler kapaciteten

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Kan du samle det stærkeste hold klimakæmpere?

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Aktiv transport med 10 virksomheds initiativer

22.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electrics Go Green Competition vender tilbage i 2025 – danske grønne talenter skal i spil

10.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Dit transportvalg har betydning for dit helbred og vores planet

09.04.2025CSR.dk

93,6 millioner sikrer CONCITOs fortsatte indsats

09.04.2025CSR.dk

Vognmænd får mulighed for at søge om støtte til grønne lastbiler

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle