10.11.2020  |  Samfund

Fra hospitalsdyner til dynejakker

Indhold fra partner Hvad er dette?

På Aalborg Universitetshospital er personalet, der tester borgerne for covid-19 klædt varmt på. DFD upcy har syet aflagte hospitalsdyner om til varme dynejakker. Det er med til at understøtte hospitalets tanker om at være mere bæredygtige.

I alt har Aalborg Universitetshospital bestilt 200 dynejakker, som skal være med til at holde personalet i testteltene varme nu, hvor det bliver koldere udenfor.

Det er tæt dialog og godt samarbejde med Region Nordjylland, der har resulteret i, at testpersonalet på Aalborg Universitetshospital bærer dynejakker lavet af aflagte hospitalsdyner.    

Funktion i tæt forening med bæredygtighed 

De varme dynejakker er en helt konkret løsning på et lige så konkret problem: Det bliver koldere udenfor, og dermed også i de opstillede testtelte, hvor borgerne bliver testet for covid-19.

Foruden jakkernes praktiske funktion understøtter løsningen også hospitalets tanker om at være et mere bæredygtigt og klimavenligt hospital.

Og der behøver ikke være langt fra tanke til handling. Vi henter og vasker dynerne fra hospitalet, og hvis der er dyner, som må kasseres - f.eks. pga. af huller - bliver de sendt til ”upcycling”. Det sker hos DFD upcy, der syer dynerne om, så de kan vende tilbage til hospitalet som DFD upcy dynejakker.

Kassation er ikke enden for tekstilerne, men en ny begyndelse. Læs også, hvordan kasseret arbejdstøj fra de mest hygiejnekritiske industrier er blevet til vaskbare flergangsmundbind.

Følg også Aalborg Universitetshospital på de sociale medier - på Instgram er det @aalborguh og på Facebook er det Aalborg Universitetshospital. 

Denne artikel er en del af temaet I fokus: Hvordan får vi kunderne med?

Mere fra Textilia Group A/S

Textilia Group A/S

www.textilia.dk

Textilia blev etableret i 1958 og leverer i dag specialiserede tekstil- og logistikløsninger til alle brancher.Selvom vi ikke altid har kaldt det CSR, har vi i Textilia arbejdet med miljø, bæredygtighed og social ansvarlighed siden virksomhedens start. Det ligger dybt i vores kultur at agere ansvarligt over for både kunder, medarbejdere, miljø og samfundet som helhed. For os er det sund fornuft og…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere