14.09.2016  |  Klima, miljø og energi

Frederiksberg vil sikre bæredygtige bygninger med DNGB

Frederiksberg Kommune vil certificere bygninger ud fra kategorierne miljø, økonomi og sociale forhold.

Fremover skal både store, nye byggeprojekter og måske nogle eksisterende bygninger, såsom rådhuset, DNGB-certificeres i Frederiksberg Kommune, skriver Dagens Byggeri.

DGNB er en bæredygtighedscertificering af bygninger, der blandt andet måler livscyklus af byggematerialer, transport, forbrug af energi og vand, tilgængelighed og indeklima. Certificeringen er både for nybyggeri og drift af allerede eksisterende bygninger – som eksempelvis Frederiksberg Rådhus.

Om DGNB

  • DGNB er en bæredygtig certificering af bygninger.
  • Certificeringen blev taget i brug i Tyskland i 2008, men bliver løbende tilpasset nye standarder.
  • DGNB vægter miljø, økonomi og sociale forhold lige meget.
  • I alt bliver 49 kriterier bedømt og givet point. Slutteligt regnes pointene sammen, og der gives en bedømmelse fra bronze til platin.
  • Der er primært fire store, internationale ordninger for bæredygtigt byggeri: Det amerikanske LEED, det britiske BREEAM, det franske HQE og det tyske DGNB. LEED er anvendt på en del danske bygninger.
  • Læs mere om DGNB her.

Kilde: indeklimaportalen.dk

Det er kommunens Bolig- og Ejendomsudvalg, der har vedtaget at tage DNGB-certificeringen i brug, og Borgmester Jørgen Glenthøj er glad for beslutningen:

”Frederiksberg Kommune er en grøn kommune, hvor det at tage hånd om mennesker, økonomi og miljø ikke er et enten-eller, men et både-og. Det skal afspejles både i vores nybyggeri og i vores håndtering og drift af eksisterende byggeri”, siger han til Dagens Byggeri.

Læs også: Økologiske landbrug vil analysere egen bæredygtighed

Kommunen er pt. i gang med tre større pilotprojekter, der inddrager certificeringen, men har også planer om at benytte metoden ved mindre byggerier. I alt har fire af kommunens medarbejdere gennemført DNGB-konsulentuddannelsen, så de kan arbejde for, at kommunen når sit mål om et CO2-neutralt Frederiksberg i år 2035.

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere