14.09.2016 | Klima, miljø og energi
Frederiksberg vil sikre bæredygtige bygninger med DNGB
Frederiksberg Kommune vil certificere bygninger ud fra kategorierne miljø, økonomi og sociale forhold.
Frederiksberg Rådhus er en af de bygninger, der måske skal have en grøn gennemgang ud fra DNGB-certificeringens 49 punkter. Foto: flickr/Beth.
Fremover skal både store, nye byggeprojekter og måske nogle eksisterende bygninger, såsom rådhuset, DNGB-certificeres i Frederiksberg Kommune, skriver Dagens Byggeri.
DGNB er en bæredygtighedscertificering af bygninger, der blandt andet måler livscyklus af byggematerialer, transport, forbrug af energi og vand, tilgængelighed og indeklima. Certificeringen er både for nybyggeri og drift af allerede eksisterende bygninger – som eksempelvis Frederiksberg Rådhus.
Om DGNB
- DGNB er en bæredygtig certificering af bygninger.
- Certificeringen blev taget i brug i Tyskland i 2008, men bliver løbende tilpasset nye standarder.
- DGNB vægter miljø, økonomi og sociale forhold lige meget.
- I alt bliver 49 kriterier bedømt og givet point. Slutteligt regnes pointene sammen, og der gives en bedømmelse fra bronze til platin.
- Der er primært fire store, internationale ordninger for bæredygtigt byggeri: Det amerikanske LEED, det britiske BREEAM, det franske HQE og det tyske DGNB. LEED er anvendt på en del danske bygninger.
- Læs mere om DGNB her.
Kilde: indeklimaportalen.dk
Det er kommunens Bolig- og Ejendomsudvalg, der har vedtaget at tage DNGB-certificeringen i brug, og Borgmester Jørgen Glenthøj er glad for beslutningen:
”Frederiksberg Kommune er en grøn kommune, hvor det at tage hånd om mennesker, økonomi og miljø ikke er et enten-eller, men et både-og. Det skal afspejles både i vores nybyggeri og i vores håndtering og drift af eksisterende byggeri”, siger han til Dagens Byggeri.
Læs også: Økologiske landbrug vil analysere egen bæredygtighed
Kommunen er pt. i gang med tre større pilotprojekter, der inddrager certificeringen, men har også planer om at benytte metoden ved mindre byggerier. I alt har fire af kommunens medarbejdere gennemført DNGB-konsulentuddannelsen, så de kan arbejde for, at kommunen når sit mål om et CO2-neutralt Frederiksberg i år 2035.
-CHM
Klima, miljø og energi

Danfoss: Strategisk fejl ikke at fokusere på energieffektivitet
Hvis vi ved præcis, hvordan man reducerer sit energiforbrug, hvorfor gør vi så ikke mere af det? Det undrer man sig over i Danfoss.
Kommunikation

Rapport: Fødevarevirksomheder greenwasher ved at markedsføre produkter som dyrket i ’regenerativt landbrug’
Ifølge økologiorganisation bruger en række fødevaregiganter såkaldt regenerativt landbrug til at oversælge produkter, der ofte er dyrket konventionelt.
Klima, miljø og energi

Vi producerer affald som stort set ingen andre – men nu skal der samles op
Danmark og danskere er med helt i top på mange lister, og som regel for det gode. Men ikke altid, for vi er også med helt fremme over dem, som producerer mest affald og har det største ressourcetræk på kloden.
Klima, miljø og energi

PensionDanmark er branchens firstmover i arbejdet med biodiversitet
Pensionsbranchens første rapport om biodiversitet er ude som et første forsøg på at måle impact i konkrete projekter. Finanssektorens Indsats for biodiversitet er dog kun lige begyndt. .
Klima, miljø og energi

Green Power Denmark: Få kommuner giver plads til solceller og vindmøller
Hovedparten af alle nye vindmøller og solceller er blevet stillet op i fem kommuner. Det er et problem, mener Green Power Denmark.
Klima, miljø og energi

Førende ekspert i biodiversitet kræver handling: ”Virksomhederne har nøglen”
Der er kraftigt behov for genanvendelse og cirkularitet i vores brug af jordens ressourcer. Det er ikke er nice to have, men need to have, mener Katherine Richardson, professor på Københavns Universitet.