Fremtidens bæredygtige byliv skal realiseres i nyt NREP-samarbejde

Gennem en ny partnerskabsaftale med et internationalt klimanetværk vil NREP skabe bæredygtigt bykoncept, der kan få borgere rundt på 15 minutter.

Claus Mathisen, CEO for NREP, og Mark Watts, CEO for C40, fortæller om konceptet ved New York Climate Week I onsdags. Foto: C40..

26.09.2022

CSR.dk

15 minutter. Det er ’the magic number’ i NREP’s nye samarbejde med det globale klimanetværk C40, der skal sikre en bæredygtig udvikling af verdens storbyer.

Gennem en helhedsorienteret tilgang til byudvikling på lokalt niveau skal man nemlig kunne komme fra sit hjem i byen til grønne områder, arbejde, daginstitution og indkøb på 15 minutter uden brug af bil.

FN's Klimapanel har tidligere fremhævet konceptet som en god tilgang til bæredygtig urbanisering, og de estimerer, at en by kan reducere sin udledning med 25 procent, hvis det implementeres. 

Og det vil NREP og C40 være de første til at gøre.

I projektet bliver mindst fem storbyer udvalgt som prøvekaniner, og C40, der består af knap 100 borgmestre verden over, er lige nu i gang med udvælgelsesprocessen.

Her er byer som Auckland, Bogotá, Buenos Aires, Madrid, Melbourne, Milano, Rom, Stockholm og Qingdao mulige kandidater.

Læs også: UN17 Village fejrer håndværkerne ved rejsegilde

Claus Mathisen, administrerende direktør hos NREP, håber dog også, at København kan komme i betragtning.

”Det er udelukkende C40, som står for at vælge byerne ud fra den enkelte bys nuværende strukturer, udviklingspotentiale og politiske muligheder. Men det vil naturligvis være en stor ære, hvis København bliver udvalgt som en af de fem. Her kunne Jernbanebyen være et godt bud på et område med gode muligheder for at implementere mange af de sociale og klimavenlige initiativer, som udgør konceptet for en ’15 minutters by’”, siger han.

All in på klimafronten
Udover prøvebyerne skal partnerskabet også danne grundlag for et forum med ti byer, som løbende skal mødes og udveksle idéer og erfaringer på området.

Målet er at bruge resultaterne fra projektet til at opskalere og udbrede konceptet og på den måde nedbringe det globale udslip af drivhusgasser.

Læs også: Danmark skal vise klimavejen for 100 europæiske storbyer

NREP investerer 3,4 millioner kroner i projektet og stiller derudover egne arkitekter, byudviklere og andre kompetencer til rådighed.

”Vi har valgt at indgå i det her partnerskab, fordi vi virkelig tror på, at det kan rykke på klimafronten. Det program, vi har udviklet sammen med C40, kan forhåbentlig danne grobund for fremtidens urbane liv og nedbringe de høje emissioner, så vi kan sikre en bæredygtig fremtid for de næste generationer”, siger Claus Mathisen.

- HCL

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

03.04.2025Lemvigh-Müller

Sponseret

ESG skaber værdi i Lemvigh-Müller

02.04.2025CSR.dk

Hvad vi kan lære af de Jyske erfaringer med omstillingen af forsyningskæden

02.04.2025CBS Executive Fonden

Sponseret

Magt, Interessevaretagelse og Lobbyisme

01.04.2025CSR.dk

Velux satser stort på den cirkulære model

01.04.2025CSR.dk

Trump med ultimatum til Europa: Drop diversitetsarbejdet

31.03.2025CSR.dk

Milliarddyr klimasikringsplan møder skepsis fra eksperter

31.03.2025CBS Executive Fonden

Sponseret

Talent Management Accelerator

28.03.2025CSR.dk

Regionerne er foran i tidsplanen for den grønne omstilling

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Nordic Nature Starter Pack: Deep dive on water stewardship

Webinar 4: In this webinar we will zoom in on water stewardship and how companies can build water resilience and strengthen water management to reduce water impacts in their own operations and the value chain.

Dato

02.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online via Zoom

Dakofa
Konference
Hvor langt er vi med affaldssorteringen - og hvad venter forude?

Deltag i årets sorteringskonference! Her får du den nyeste status på danskernes affaldssortering, genanvendelsesniveauet i kommunerne og seneste nyt om det udvidede producentansvar for emballage, der træder i kraft i 2025.

Dato

02.04.2025

Tid

09:30

Sted

Centralværkstedet Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Få styr på VSME - EU's nye frivillige standard for bæredygtighedsrapporting

EU-Kommissionen har for nyligt lanceret den såkaldte Omnibus-pakke, der skal forenkle kravene til virksomhedernes bæredygtighedsrapportering og styrke EU’s konkurrenceevne.

Dato

03.04.2025

Tid

11:00

Sted

Online på MS Teams

Verarca
Event
Få styr på CO2-beregningen

Klimaregnskab uden bøvl – Få styr på scope 1, 2 og 3 med få klik

Dato

04.04.2025

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:00

Sted

Haraldskær Sinatur Hotel & Konference, Skibetvej 140, 7100 Vejle

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle