UN17 Village fejrer håndværkerne ved rejsegilde
I sidste uge kunne UN17 Village holde rejsegilde på projektets første bygning, og her handlede det særligt om håndværkernes indsats.
I byggebranchen er et rejsegilde noget helt specielt. Det er fejringen af en kollektiv arbejdsindsats og markerer en tak til de håndværkere, der har været indblandet i projektet.
Og ved fejren af UNVillages første projekt i Ørestaden i sidste uge havde takken en ekstra dimension – den handlede nemlig også om, at håndværkerne kunne realisere et bæredygtigt byggeri.
Læs også: Byggecentre kan få hjælp til at gøre kunderne klogere på bæredygtighed
”Efter års forberedelser og en ambition om at løfte bæredygtighed til et nyt niveau, er det noget særligt at se byggeriet blive til virkelighed og fejre håndværkernes indsats. Vi prøver mange nye ting af i UN17 Village, og når vi står her i dag, så er det, fordi dygtige håndværkere og byggefolk har evnet at omsætte skitser og visioner til et konkret byggeri”, siger Nicole van der Star, investement developer hos NREP, der står bag UN17 Village.
Nye kompetencer
Byggeriet af UN17 Villages første bygning har også været krævende, da det er Danmarks højeste træbyggeri.
Det har både krævet udvikling af et nyt byggesystem og - i en dansk kontekst - at genlære kunsten at bygge højt i træ.
Læs også: Stark vil tage bæredygtigt ansvar uden for forretningen
CG Jensen, som er totalentreprenør på UN17 Village, har lagt en stor investering i at forberede sig på blandt andet træbyggeriet. Dette omfatter medarbejdere, som har været på studiebesøg i Sverige for at tilegne sig kompetencer inden for samlingsdetaljer, logistik og fugtstrategi.
Håndværkerne har samtidig oplevet et lidt anderledes arbejdsmiljø, fordi byggepladsen har været delvist fossilfri og har kørt på biobrændstof, elektricitet og verdens første, serieproducerede, elektriske betonbil.
UN17 Village forventes at stå færdigt i 2024 og vil huse omkring 1.100 beboere fordelt på 535 boliger.
- HCL