Gavmilde danskere og tæt samarbejde med Salling Group sikrer 11 millioner kroner til verdens brændpunkter

Søndag den 12. marts blev der indsamlet 11 millioner kroner til Folkekirkens Nødhjælps årlige indsamling. Salling Groups butikker var behjælpelige med at tage imod de mange kontante bidrag, som står for over halvdelen af det samlede beløb.

Gavmilde danskere og tæt samarbejde med Salling Group sikrer 11 millioner kroner til verdens brændpunkter.

Tusindvis af frivillige gik søndag på gaden for at samle ind til mennesker i verdens brændpunkter. I store dele af landet skinnede solen, og det samme gjorde giverviljen.

Rigtig mange valgte at donere til Folkekirkens Nødhjælps årlige indsamling, der i år har fokus på jordskælv i Tyrkiet og Syrien, krigen i Ukraine og sultkatastrofen på Afrikas Horn.

I alt blev der samlet 11 millioner kroner ind, viser en prognose søndag aften.

”Det er et utroligt flot resultat! Jeg er så stolt. Tusind tak til de frivillige, der gik på gaden for at samle ind, og de frivillige der har arrangeret indsamlinger lokalt og ikke mindst til de mange mennesker, som har givet et bidrag,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp og fortsætter:

”Der skal også lyde en stor tak til vores gode samarbejdspartner Salling Group, der har hjulpet med at tage imod de mange kontanter fra vores frivillige indsamlingsledere. De har stillet deres butikker til rådighed, og det har gjort en kæmpe forskel ude i sognene.”

Da mange banker ikke længere modtager kontanter, har det skabt problemer for flere NGO’er i forbindelse med indsamlinger, fordi det er svært at komme af med kontanterne efterfølgende. Men i år har tilbagemeldingerne fra Folkekirkens Nødhjælps frivillige indsamlingsledere været, at det har været en nem og god løsning at aflevere kontanterne i en lokal Bilka eller føtex.

”Vi havde ikke opnået det flotte resultat, hvis vi ikke havde haft dette samarbejde med Salling Group. Både vores indsamlere og indsamlingsledere vil meget gerne tage imod kontanter, da det virker forkert at skulle sige nej tak til et bidrag, fordi det er mønter eller sedler. Nu har de med større ro i maven kunne samle kontanter ind,” siger Birgitte Qvist-Sørensen.

I år har 30 procent flere sogne og indsamlingssteder sagt ja til at modtage kontanter i forhold til sidste år, hvor Folkekirkens Nødhjælp ikke havde en aftale med Salling Group. Et indsamlingssted, der også kan modtage kontanter, får dobbelt så mange penge ind, som de steder, der kun tager imod MobilePay. Det viser nye tal fra årets indsamling.

Det er 25. gang, at Folkekirkens Nødhjælps indsamling finder sted. Der har været indsamlingssteder cirka 600 forskellige steder rundt i hele Danmark, og op mod 10.000 indsamlere har valgt at bruge et par timer af deres kolde, solrige søndag på at samle ind til mennesker i nød.

En indsamler samler i gennemsnit 1000 kroner ind på en rute. De penge kan blandt andet blive til en nødhjælpspakke med mad og hygiejneartikler til en familie i Ukraine i to uger og til kontant nødhjælp til en familie i Etiopien, der lider under sultkatastrofen.

20.12.2024Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Når handel skaber forandring

19.12.2024Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Solvogne skal hjælpe ukrainske familier med bæredygtig energi og vand

12.03.2024Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Millioner i mønter: Salling Group håndterede danskernes donationer til mennesker i nød

22.11.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Folkekirkens Nødhjælp tændte 10.000 lys for fred i verden

Chokoladesalg i Wefood støtter unge mødre på flugt i Uganda

02.06.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

31.03.2023Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Global klimatilpasning: Behov for en holdindsats