13.01.2020  |  Samfund

Gennem ti år har Grohe uddannet udsatte unge til installatører

Sanitetsvirksomheden Grohe har de seneste ti år arbejdet sammen om at uddanne udsatte unge i Filippinerne og Indien til sanitetseksperter. Det giver både bedre muligheder for de unge og bedre levevilkår for de lokale.

Gennem Grohes Dual Tech-træningskursus er 1.200 unge i alderen 17 til 25 år de sidste ti år blevet uddannet som specialister i sanitetsteknologi i udsatte områder på Filippinerne og i Mumbai og New Dehli i Indien.

Ifølge sanitetsvirksomheden giver uddannelsen de unge bedre jobmuligheder og imødekommer efterspørgslen på kvalificerede specialister inden for sanitet i områder med lavere levevilkår.

Samtidig bliver netop disse forhold for de lokale beboere, som typisk mangler brugsrør, sanitære faciliteter, hygiejneforanstaltninger og sundhedsvæsen, forbedret.

Læs også: Undersøgelse: Tre ud af fire danskere vil fravælge restauranter med dårlige arbejdsvilkår

Derved bidrager projektet endvidere til FN’s 17 verdensmål og specifikt det sjette mål, der handler om at sikre at alle har adgang til rent og bæredygtigt forvaltet vand og sanitet.

Grohe har de seneste år engageret sig i flere bærdygtighedsinitiativer, herunder projekter som Grohe Dual Tech-træningsprogrammet, der skal være med til at forbedre levestandarder.

Projektet blev først lanceret i Indien i 2009 af blandt andet Grohes HR-direktør Michael Mager og nonprofitorganisationen Don Bosco Mondo.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere