02.06.2015  |  Strategi & ledelse

Global jagt på krisens skjulte muligheder

Global Opportunity Network beder 250 eksperter og 6000 ledere om at finde muligheder i kriser – følg projektet på csr.dk

 I løbet af to uger vil omkring 250 bæredygtighedseksperter på fem kontinenter mødes for at finde frem til femten nye muligheder og markeder med udgangspunkt i fem global risici.

Resultatet af de otte arrangementer vil indgå i en ny analyse Mandag Morgen udarbejder sammen med FNs Global Compact og det norske DNV GL i det fælles projekt Global Opportunity Network.

Efter den globale turne vil de femten løsninger, som eksperterne har formuleret, blive testet i en ligeledes global undersøgelse med omkring 6000 deltagende ledere fra både det offentlige og private. Undersøgelsen vil rangere mulighederne efter graden af opbakningen til, at de reelt kan gøre en forskel. Den udkommer i begyndelsen af 2016.

I mellemtiden vil det være muligt at finde ny information og bidrage med ideer og indsigt her på csr.dk, når projektchef Marianne Haahr skriver indlæg.

Læs også: Ny organisation skal kæmpe for grøn transition

Global Opportunitys kongstanke er, at risici og kriser ikke kun byder på trusler, men at der til hver en tid gemmer sig en mulighed eller flere i arbejdet med at finde måder at imødekomme sådanne udfordringer. Disse muligheder vil projektet grave frem og på den måde nå frem til innovationspotentialer og ideer til samarbejdsplatforme.

”Analysen stopper ikke ved løsningerne. Den går skridtet videre og identificerer de nye typer af klynger, som skal gribe mulighederne. De globale kriser er systemiske og kræver løsninger som rækker ud over den enkelte virksomhed eller politik. Derfor identificerer analysen fremtidens alliancer og klynger” siger CEO i Mandag Morgen Erik Rasmussen i en pressemeddelelse.

De fem kriser som projektet tager op i år er: galopperende ungdomsarbejdsløshed, tab af biodiversitet i havene, stigende luftforurening fra transport, antibiotikaresistens og den globale fødevarekrise.

Rapporten fra 2015 kan læses her.

Mere fra Eva

Eva Harpøth Skjoldborg

Redaktør, CSR.dk

Uddannelse: cand.merc.int, Copenhagen Business School 2001. Diverse efteruddannelsesforløb i journalistik ved Danmarks Journalisthøjskole. Tidligere job: Freelanceskribent med fokus på CSR, rapportering for Maersk Gruppen, ISS, LEGO, Dansk Supermarked og Carlsberg, publikationer for Novo Nordisk. Journalist og kommunikationsmedarbejder, Novo Nordisk, fokus på CSR. Projekt…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere