12.02.2013  |  Supply chain

God emballage kan reducere madspild

Bedre emballage spiller ifølge brancheorganisationen INCPEN en afgørende rolle for at mindske madspild.

Dårlig opbevaring, et stramt fokus på ”bedst før-datoer”, rabatter på storkøb og forbrugere, der konsekvent går efter de billigste fødevarer, bidrager alt i alt til et øget madspild, skriver Actega, der producerer coating og tætningsmidler til emballage, i en pressemeddelelse.

Men ifølge Actega og den britiske brancheorganisation for bæredygtig emballage, INCPEN, kan bedre emballering afhjælpe nogle af problemerne med øget madspild. 

Højkvalitets-emballage kan reducere madspildet i forsyningskæderne, hvis emballagen kan øge lagringsholdbarheden, medvirke til sikker transport og tage hensyn til ændringer i forbrugernes livsstil og adfærd.

Hvis emballagen kan give bedre beskyttelse og konservering af fødevarerne, er den en vigtig ”grøn teknologi”, lyder det fra Actega. 

- JKK

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere