17.04.2018  |  Klima, miljø og energi

Good Energy og Ørsted forlænger havmølleaftale

Indhold fra partner Hvad er dette?

Good Energy Group PLC, et grønt, engelsk energiselskab, har forlænget sin aftale med os om at købe energi fra havvindmøller til selskabets kunder. Den nye aftale løber i to år.

Den nye aftale sikrer Good Energy neotp 12 procent af produktionen fra den 210 MW store havmøllepark. Det er tilstrækkelig vedvarende energi til at levere strøm til mere end 26.000 familier. Westermost Rough, som ligger i Nordsøen 8 km ud for Yorkshires kyst, drives fra Ørsteds base i Grimsby. Ørsted ejer den sammen med Green Investment Group (GIG) og et konsortium bestående af GIG, Macquarie European Infrastructure Fund 5 (MEIF5) og Universities Superannuation Scheme (USS).

Fakta om havvindmølleparken

Westermost Rough Offshore Wind Farm, som ligger 8 km ud for Yorkshires kyst nord for Hull, består af 35 Siemens 6 MW vindmøller med en afstand fra vingespids til havoverflade på 177 meter.

12 procent af Westermost Roughs årlige produktion svarer til 105 GWh, hvilket er nok til at levere strøm til 26.663 gennemsnitsfamilier, baseret på et gennemsnitligt årligt elforbrug hos britiske familier på 3.938 kWh (energiforbrug i Storbritannien, 2016).

Forlængelsen af aftalen med yderligere to år afspejler det fortsat gode samarbejde mellem Good Energy og Ørsted som del af et større program, der skal undersøge mulighederne for at udvide samarbejdet på sigt.
Juliet Davenport, stifter og administrerende direktør i Good Energy, siger:

“Denne unikke aftale sikrer, at vi også fremover kan levere havmøllestrøm til vores kunder som et kerneelement i vores miks af rene energiformer. Havmøllestrømmen supplerer energi fra vores landbaserede vindmølle-, solcelle- og biomasseanlæg og viser vores fortsatte engagement i at levere energi fra 100 procent vedvarende energikilder.”

“Aftalen passer godt til Good Energy og er et godt resultat for både vores privat- og erhvervskunder, og vi er glade for at være en del af britisk havmølleenergis fortsatte succeshistorie ved at købe strøm fra et banebrydende grønt investeringsprojekt i Westermost Rough.”

“Ørsted er verdens førende inden for energiproduktion fra havvindmøller og deler vores passion for innovation inden for vedvarende energi. Vi glæder os til at fortsætte samarbejdet.”

Søren Scherfig, Senior Vice President og Head of Markets i Ørsted, siger:

“Det er en fornøjelse, at vi nu kan fortsætte samarbejdet med Good Energy. Vi deler de samme ambitioner om at skabe et grønt og klimavenligt energisystem. Vores partnerskab giver os også en god mulighed for at vise vores engagement i Storbritannien. Ved at levere bæredygtig og pålidelig energi til en overkommelig pris understøtter vi den energiomstilling, som den britiske nation er i gang med.”

Mere fra Ørsted

Ørsted

www.orsted.dk

  • info@orsted.dk
  • 99 55 11 11
  • Kraftværksvej 53 - Skærbæk , 7000 Fredericia

Vi vil skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energiKlimaforandringer er en af de største udfordringer for livet på jorden. I dag kører verden primært på fossile brændsler. Vi bliver nødt til at ændre den måde, vi forsyner verden med energi på, og skifte fra sort til grøn energi. Hos Ørsted har vi en vision om en verden, der udelukkende kører på grøn energi. Vi vil revolutionere den måde,…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere