07.06.2021  |  Klima, miljø og energi

Case: Grøn frontløber vil have kompetent support på vækstrejsen

Indhold fra partner Hvad er dette?

Green Hydrogen Systems har fuld fart på udvikling og produktion af elektrolyseanlæg til fremstilling af brint ved hjælp af grøn elektricitet. Lemvigh-Müller understøtter væksten med indkøbsoptimering og bæredygtige services.

Når man driver en vækstsulten, grøn teknologivirksomhed, stilles der høje krav til leverandører og samarbejdspartnere. Fokus på bæredygtighed er en selvfølgelighed, men et set-up, der er gearet til at understøtte en ambitiøs vækstrejse, er lige så afgørende. Det konstaterer Troels Hornsved, COO hos Green Hydrogen Systems.

Og det går rigtig stærkt hos virksomheden, der udvikler og producerer modulopbyggede elektrolyseanlæg til produktion af brint ved hjælp af bæredygtig elektricitet fra solceller, vind- eller vandkraft.

Antallet af ansatte firdoblet på et år

I løbet af det seneste år har Green Hydrogen Systems øget medarbejderstaben fra 20 til over 80. Samtidig er et nyopført domicil med produktions-, test- og administrationsfaciliteter taget i brug.

Det kræver samarbejdspartnere og leverandører, der kan aflæse og fortolke deres kunders vækstrejse. Det møder Troels Hornsved i forretningsområdet Industri hos grossisten Lemvigh-Müller, hvor Green Hydrogen Systems bl.a. køber el- og teknik-komponenter.

”Green Hydrogen Systems har brug for proaktive samarbejdspartnere, der ikke måler os på, hvor vi er i dag, men hvor vi er på vej hen. Power-to-X og grøn brint, bliver en stor del af samfundets fremtidige energi-mix, og vi skal ultimativt have gjort brint kommercielt konkurrencedygtig med fossile energikilder. Det kræver en skalerbar forretningsmodel, som samarbejdspartnere og leverandører kan understøtte, både herhjemme og ude i verden. Det oplever vi en stor forståelse for hos Lemvigh-Müller,” siger Troels Hornsved.

Udvikler bæredygtighed

Samarbejdet mellem Green Hydrogen Systems og Lemvigh-Müller er blevet til i forbindelse med, at grossisten har udviklet en mere bæredygtig forretningsmodel, hvor grønne leveringskoncepter, bl.a. anvendelse af klimavenlig HVO 100-biodiesel i forbindelse med lastbiltransport, er et af elementerne.

Pernille Wichmann, salgsdirektør med ansvar for industri hos Lemvigh-Müller, ser en fremtid, hvor bæredygtige initiativer går hånd i hånd med koncepter, der understøtter kundernes forretning med mere end blot salg af produkter.

”Bæredygtighed bliver license to operate, en forudsætning for overhovedet at komme på banen, især naturligvis i forhold til kunder, som enten selv er en del af den grønne omstilling eller lægger vægt på klima-aftrykket i hele deres forsyningskæde. Men den grønne agenda kan ikke stå alene. Derfor vil vi også fortsætte med at udvikle services, der direkte understøtter vores kunders forretning eller vækstambitioner.” siger Pernille Wichmann.

Helhedssyn er afgørende

Et helhedssyn på leverancen fra produkt, kvalitet, leveringssikkerhed til omkostninger er afgørende for Green Hydrogen Systems’ Sourcing Director, Claus Damgaard.

”Vi har brug for robusthed i hele forsyningskæden. Vores leverandører er i virkeligheden partnere, der hjælper os til at øge vores konkurrencekraft i alt, hvad vi gør, ud mod markedet. Det gør Lemvigh-Müller til mere end bare en komponentleverandør,” siger han.

Mere fra Lemvigh- Müller A/S

Lemvigh- Müller A/S

https://www.lemu.dk/

Hos Lemvigh-Müller arbejder vi for, at vores kunder i industrien, byggeriet og installationsbranchen kan holde hjulene i gang med alt det, de skal bruge inden for stål, el- og vvs-produkter, værktøj og tekniske artikler samt beklædning og værnemidler.Vi har mere end 350.000 varenumre, som kan fås i vores 23 håndværkerbutikker rundt om i landet eller bestilles online.Vi leverer dag til dag eller ek…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere