Grøn renovering kræver handling fra materialeproducenter

De danske materialeproducenter investerer på livet løs i klima- og miljøinnovation. Hvis det skal fortsætte, bør regeringen stille større krav til dokumentation af byggemateriale, mener Dansk Byggeri.

Producenterne skal blive bedre til at levere detaljeret dokumentation om anvendte byggematerialer, lyder det fra Dansk Byggeri..

12.03.2020

CSR.dk

Over halvdelen af danske bygninger skal renoveres i løbet af de næste 30 år. Her bliver ikke mindst energirenovering af den eksisterende bygnings- og boligmasse helt afgørende i forhold til den grønne omstilling.

Læs også: Energirenovering skal højere op på agendaen

Men grøn renovering kan kun lade sig gøre, hvis materialeproducenterne bliver bedre til at levere detaljeret dokumentation om anvendte byggematerialer.

”Byggematerialernes CO2- og klimabelastning kommer til at fylde meget mere, når vi skal til at renovere. Det stiller nogle helt nye krav til de anvendte materialer. Vi har behov for at vide, hvad de består af, og hvordan de kan ændre funktion i fremtiden, så de får en lang levetid og kan indgå i vores cirkulære økonomi. Miljøvaredata, livscyklusvurderinger og bygnings- og materialepas vil i endnu højere grad blive efterspurgt, og det vil gøre det muligt for aktører i byggeriet at vælge de mest hensigtsmæssige materialer”, siger Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri.

Direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen, mener, at byggematerialernes klimaaftryk fremover kommer til at spille en markant rolle, når der skal renoveres. Foto: Ricky John Molloy.

Behov for politiske krav
Klima og miljø har aldrig stået højere på dagsordenen blandt de danske materialeproducenter, der i disse år investerer enorme ressourcer i miljø- og klimainnovation. 

Derfor vil der i de kommende år komme flere produkter og løsninger, der fokuserer på klimabelastning på markedet.

”Her bliver det ikke mindst byggecentrenes opgave at efterspørge dokumentation hos materialeproducenterne, så vi kan rådgive kunderne bedst muligt – og være i stand til at drive den grønne omstilling i byggeriet,” siger Palle Thomsen, administrerende direktør hos Brancheforeningen Danske Byggecentre.

Læs også: Dansk Byggeri: Bæredygtighed skal ind i bygningsreglementet

”Men vi har behov for, at der fra politisk side sættes større krav til dokumentation af byggematerialerne, så branchen ikke blot jager de billigste produkter, når vores bygninger skal renoveres. Ellers risikerer vi at sætte en stopper for, at producenterne innoverer sig frem til flere nye løsninger, der kan reducere byggeriets klimaaftryk”, siger Palle Thomsen.

- SMF

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

28.03.2025CSR.dk

Offentlige bygherrer vil bruge færre nye råstoffer

27.03.2025ANDERS ANDERSENS RENGØRING

Sponseret

OVERSHOOT DAY 2025

27.03.2025Lübech Living ApS

Sponseret

Vedvarende energi hos Lübech Livings leverandører er ikke en tilfældighed

27.03.2025Troldtekt A/S

Sponseret

Nyt showroom i Aarhus: Oplev karakterfulde Troldtekt akustikløsninger – og interiør fra otte andre brands

26.03.2025CSR.dk

Overraskelse: Mange virksomheders klimaindsats går godt

26.03.2025CSR.dk

Nemmere at klare opgaven med producentsansvar

25.03.2025CSR.dk

I Sønderjylland lever drømmen om grønne flyrejser

24.03.2025CSR.dk

Pantkop i Aarhus er en succes – nu udvides systemet

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Nordic Nature Starter Pack: Deep dive on water stewardship

Webinar 4: In this webinar we will zoom in on water stewardship and how companies can build water resilience and strengthen water management to reduce water impacts in their own operations and the value chain.

Dato

02.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online via Zoom

Verarca
Event
Få styr på CO2-beregningen

Klimaregnskab uden bøvl – Få styr på scope 1, 2 og 3 med få klik

Dato

04.04.2025

Tid

10:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:00

Sted

Haraldskær Sinatur Hotel & Konference, Skibetvej 140, 7100 Vejle

Bureau Veritas
Kursus
ISO 14001 Intern Auditor

På ISO 14001 Intern Auditor træner du forskellige auditeringsteknikker og -værktøjer, og hvordan du udfører intern audit af din virksomheds miljøledelsessystem i henhold til de strategiske og operationelle kravelementer i ISO 14001 standarden.

Dato

07.04.2025

Tid

08:30

Sted

Vejle

Aros Business Academy
Kursus
Livscyklusvurdering (LCA)

Tag på kursus i livscyklusvurdering, og lær at styre LCA-processen med blik for din organisations behov – så I ikke ender med at kaste penge efter noget, der ikke kan bruges.

Dato

07.04.2025

Tid

09:00

Sted

Kuglegårdsvej 2, 1. sal, 1434 København

CABI
Webinar
Taler du om sygefravær med hele medarbejdergruppen?

Hvorfor skal du som leder tale om sygefravær med hele medarbejdergruppen og ikke kun 1:1? Den fælles snak er helt central for at kunne forebygge og håndtere sygefravær, og den handler om langt mere end bare sygefraværstallene. Dette webinar giver dig viden og inspiration til at komme i gang med den fælles snak i medarbejdergruppen.

Dato

08.04.2025

Tid

08:30

Sted

Online