12.03.2020  |  Klima, miljø og energi

Grøn renovering kræver handling fra materialeproducenter

De danske materialeproducenter investerer på livet løs i klima- og miljøinnovation. Hvis det skal fortsætte, bør regeringen stille større krav til dokumentation af byggemateriale, mener Dansk Byggeri.

Over halvdelen af danske bygninger skal renoveres i løbet af de næste 30 år. Her bliver ikke mindst energirenovering af den eksisterende bygnings- og boligmasse helt afgørende i forhold til den grønne omstilling.

Læs også: Energirenovering skal højere op på agendaen

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Men grøn renovering kan kun lade sig gøre, hvis materialeproducenterne bliver bedre til at levere detaljeret dokumentation om anvendte byggematerialer.

”Byggematerialernes CO2- og klimabelastning kommer til at fylde meget mere, når vi skal til at renovere. Det stiller nogle helt nye krav til de anvendte materialer. Vi har behov for at vide, hvad de består af, og hvordan de kan ændre funktion i fremtiden, så de får en lang levetid og kan indgå i vores cirkulære økonomi. Miljøvaredata, livscyklusvurderinger og bygnings- og materialepas vil i endnu højere grad blive efterspurgt, og det vil gøre det muligt for aktører i byggeriet at vælge de mest hensigtsmæssige materialer”, siger Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri.

Behov for politiske krav
Klima og miljø har aldrig stået højere på dagsordenen blandt de danske materialeproducenter, der i disse år investerer enorme ressourcer i miljø- og klimainnovation. 

Derfor vil der i de kommende år komme flere produkter og løsninger, der fokuserer på klimabelastning på markedet.

”Her bliver det ikke mindst byggecentrenes opgave at efterspørge dokumentation hos materialeproducenterne, så vi kan rådgive kunderne bedst muligt – og være i stand til at drive den grønne omstilling i byggeriet,” siger Palle Thomsen, administrerende direktør hos Brancheforeningen Danske Byggecentre.

Læs også: Dansk Byggeri: Bæredygtighed skal ind i bygningsreglementet

”Men vi har behov for, at der fra politisk side sættes større krav til dokumentation af byggematerialerne, så branchen ikke blot jager de billigste produkter, når vores bygninger skal renoveres. Ellers risikerer vi at sætte en stopper for, at producenterne innoverer sig frem til flere nye løsninger, der kan reducere byggeriets klimaaftryk”, siger Palle Thomsen.

- SMF

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere