0 kommentarer" /> Grøn startup sætter spørgsmålstegn ved patent-konceptet | CSR.dk

20.10.2021  |  Klima, miljø og energi

Grøn startup sætter spørgsmålstegn ved patent-konceptet

Man vil gerne hjælpe verden og gøre en forskel, og det fordrer jo at lade være med at tage patent, så løsningen kommer ud til flest muligt", udtaler grøn iværksætter

0 kommentarer

Danske iværksættere vil erstatte dieseldrevne motorer i sejlbåde med elmotorer.

Det skriver Børsen.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Efter et besøg i iværksætterhovedstaden Silicon Valley, hvor utallige ildsjæle samles om at gøre verden til et bedre sted igennem deres ideer og opfindelser, blev Michele Holm inspireret. Hun forlod sit job i Danske Bank og kom ind i startupfirmaet Undine, som er i gang med at udvikle et eldrevet produkt, der kan erstatte dieseldrevne motorer i sejlbåde for at skåne havene fra oliespild og forurening.

Det store spørgsmål lige nu er, om virksomheden skal søge patent eller ej. Udover at patentsøgning er en kompliceret og dyr affære, så strider det også til dels imod virksomhedens egentlige formål: At skabe en positiv forandring for miljø og mennesker i så stor skala som muligt:

“Man vil gerne hjælpe verden og gøre en forskel, og det fordrer jo at lade være med at tage patent, så løsningen kommer ud til flest muligt,” siger Michele Holm.

Læs også: Nyt CO2-neutralt brændsel er et skridt tættere på at sende forbrændingsmotoren på pension

Erhvervsministeriet har ellers netop lanceret en handlingsplan, der skal hjælpe særligt de små virksomheder med at søge patent på deres opfindelser. I planen findes blandt andet muligheden for at søge 75.000 kroner til ansøgningsgebyrer og rådgivning. Ifølge erhvervsminister Simon Kollerup (S) kan de danske ideer blive endnu mere værd, hvis de beskyttes godt. 

Til trods for dilemmaet omkring patentsøgning overvejer Undine alligevel at søge, for at få en afklaring på hvorvidt deres opfindelse er patentværdig, og om der findes andre lignende produkter på markedet.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere