21.01.2019  |  Samfund

Grøn teknologi i maritim aftale mellem Danmark og Indien

En ny maritim aftale mellem Danmark og Indien skal styrke samarbejde og investeringer mellem de to lande, bl.a. omkring digitalisering og grønne teknologier til skibsbyggeri.

Danmark har indgået en maritim samarbejdsaftale med Indien, der skal styrke de to landes samarbejde inden for den maritime sektor. Det skete formelt i sidste uge, hvor de to landes politiske ledere, statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) hhv. premierminister Narendra Modi, underskrev et Memorandum of Understanding (MoU), der udpeger de store linjer i aftalen:

  • Facilitering af samarbejde og investeringer mellem de maritime sektorer i de to lande
  • Udveksling af ekspertise, data, viden og maritime kompetencer med henblik på fremme af kvalitetsskibsfart
  • Samarbejde omkring grønne teknologier til skibsbyggeri
  • Forskning og udvikling til brug for fortsat samarbejde inden for kommerciel skibsfart og maritim transport
  • Videreudvikling af mulighederne for gensidige fordele for de to lande, både bilateralt og internationalt.

”Indien er en stor vækstøkonomi, der spiller en central rolle i den globale maritime sektor. Det gør Indien til en vigtig partner for Danmark og hele den danske maritime industri. Jeg glæder mig derfor over, at vi nu har indgået en aftale med Indien om at styrke vores maritime samarbejde”, siger erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) i forbindelse med indgåelsen af aftalen.

De to statsledere mødtes som en del af handelsmessen Vibrant Gujarat, hvor næsten 27.000 virksomheder var repræsenterede og Danmark var blandt partnerlandene. Omkring 130 danske selskaber er tilstede i Indien inden for områder som shipping, vedvarende energi, landbrug og fødevarebehandling.

Læs også: Bæredygtigt marked for 7.000 mia. kr. i Indien

Lars Løkke brugte i øvrigt også besøget i Indien til at indvie den nye danske ambassade i New Delhi, der udover de sædvanlige diplomatiske funktioner også huser en inkubatorafdeling, der skal hjælpe danske virksomheder med vækstpotentiale ud på det indiske marked.

Danmarks eksport til Indien omfatter bl.a. medicinalvarer, udstyr til elforsyning, industrielt maskineri, organiske kemikalier etc., mens vi importerer bl.a. tøj, tekstiler, sko, køretøjer og reservedele, metalvarer, jern og stål.

-AK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere