01.07.2015  |  Klima, miljø og energi

Grønland bliver grønnere

Grønlandske virksomheder har sparet på CO2-udslippet samtidig med, de har sparet millioner af kroner. Nu håber Verdensnaturfonden at flere vil følge det gode eksempel.

Grønlandske virksomheder kæmper for at blive grønnere, samtidig med de sparer på bundlinjen. Det viser en opgørelse som Verdensnaturfonden har lavet med støtte fra det grønlandske selvstyre. 

Der er tale om seks grønlandske virksomheder, der har arbejdet med projektet Clean Greenland – Green Companies. Nu har virksomhederne alle leveret målbare nedbringelser af CO2-udledning og sparet millioner af kroner. 

Læs også: Biogas i naturgasnettet stiger markant

Opbakningen er også til at tage og føle på – både fra Verdensnaturfonden i København og fra CSR Greenland. 

”De virksomheder, der er med, viser, at de tænker på andet end økonomisk overskud. De skal stadig tjene penge – naturligvis – men de erfarer lige nu, at de kan være med til at løse samfundsudfordringer samtidig med man skaber gode økonomiske resultater”, siger bestyrelsesformand i CSR Greenland Brian Buus. 

Læs også: Global fødevareindustri til kamp mod madspild

Generalsekretær i Verdensnaturfonden Gitte Seeberg er også positiv, og håber de gode erfaringer vil sprede sig til andre.

”Hvis vi kan passe på miljøet samtidig med, at det har en målbar, positiv effekt på bundlinjen er det noget, som vil vinde genklang i bestyrelseslokaler på direktionsgange over alt i Grønland. Det er det, der er meningen. For så vil andre følge trop og så begynder det for alvor at rykke”, siger hun.

De seks virksomheder i projektet er Air Greenland, Grønlands Arbejdsgiverforening, GrønlandsBANKEN, Kalaallit Nunaani Brugseni, Nuup Bussii og Royal Arctic Line.

Mere fra Joacim

Joacim Præst Nielsen

Redaktionsassistent

Uddannelse: Journalist ved Danmarks Medie- & Journalisthøjskole 2011-2015 og Institut Hautes Études de Communication Sociale i Bruxelles. Kandidatstuderende ved Center for Mellemøststudier, Syddansk Universitet. Udlært som journalist ved Udenrigsministeriets Presseenhed, Dagbladet Børsen. Fokusområder: Internationale relationer, EU, erhvervsjournalistik og virksomheder i hans arbejds- og studi…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere