23.10.2015  |  Klima, miljø og energi

Grønt flertal går uden om regeringen

Konservative støtter fortsat en 40 procents reducering i energiforbruget. Dermed er regeringen i mindretal om at ville sænke reduceringen til 37 procent.

Det Konservative Folkeparti går nu i rette med Venstre-regeringen og fremsætter et beslutningsforslag om at genindføre den gamle klimamålsætning. Dermed er der flertal for en fortsat ambition om at reducere med 40 procent i stedet for regeringens bebudede 37 procent. 

Læs også: Tysk energikæmpe vil droppe Danmark

Med den konservative udmelding om fortsat opbakning til energimålet, er regeringen for første gang i mindretal, da de røde partier sammen med de Konservative, danner et flertal på 95 mandater i Folketinget. 

Den konservative formand Søren Pape Poulsen mener, det handler om at fremtidssikre landet.  

”Der er ikke noget vigtigere end at sikre, at næste generation og næste generation igen også har en ordentlig jord at leve på. Det at have et ordentligt klima og miljø er ufatteligt vigtigt”, siger han til Danmarks Radio.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) advarede ellers for nylig de Konservative om ikke ”at lege klimaduks” og gamble med danske arbejdspladser.

Det mener de Konservative imidlertid ikke er en problem, da grøn teknologi og omstilling ikke kun er en erhvervshæmmer.

”Det skaber arbejdspladser indenfor den grønne teknologi, og det skaber eksportkroner. Samtidig skaber det et bedre miljø. Det kan godt gå hånd i hånd, og det synes jeg, regeringen skulle arbejde for i stedet for at arbejde imod”, siger Søren Pape Poulsen.

Det konservative beslutningsforslag vækker begejstring i den røde opposition og hos grønne organisationer som Det Økologiske Råd og Verdensnaturfonden.

Læs også: Det Økologiske Råd: Regeringen svigter grønne mål

Og klimaminister Lars Chr. Lilleholt – ja, han tror på kompromisets vej:

”Det er klart, hvis Konservative har et forslag, hvor man kan nå 40 procent, uden det koster arbejdspladser, så er jeg da parat til at sætte mig ned og drøfte det med dem”, siger han til Radioavisen.

-JPN

Mere fra Joacim

Joacim Præst Nielsen

Redaktionsassistent

Uddannelse: Journalist ved Danmarks Medie- & Journalisthøjskole 2011-2015 og Institut Hautes Études de Communication Sociale i Bruxelles. Kandidatstuderende ved Center for Mellemøststudier, Syddansk Universitet. Udlært som journalist ved Udenrigsministeriets Presseenhed, Dagbladet Børsen. Fokusområder: Internationale relationer, EU, erhvervsjournalistik og virksomheder i hans arbejds- og studi…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere